Local

Un bărbat din Bacău şi unul din Vaslui care au suferit un infarct, aduşi la Iaşi

Publicat: 02 mart. 2021
Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a intrat în şoc anafilactic. A fost preluat de elicopterul SMURD Iaşi
Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, a transmis faptul că în această perioadă a fost o „epidemie” de cazuri de infarct acut

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, a transmis faptul că în această perioadă a fost o „epidemie” de cazuri de infarct acut.

Elicopterul SMURD Iaşi s-a deplasat la Bacău şi la Huși, Vaslui pentru a prelua doi bărbaţi care au suferit un infarct.

„A fost elicopterul și a adus un bărbat cu infarct de la Bacău și acum pleacă să aducă un bărbat cu infarct de la Huși, Vaslui. Este „epidemie” de infarct acut”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Bărbatul din Huși, județul Vaslui, în vârstă de 62 ani, era cunoscut cu diabet zaharat tip 2, pe timpul transportului a fost tratat cu antidiabetice orale, cu durere toracică anterioară de intensitate moderată din cursul nopţii, la momentul sosirii în CPU Huşi (la ora 10:36) cu STEMI anteroextensiv, s-a instalat stop cardio respirator (bradiasistolie) în ambulanţă spre elicopter la ora 13:07. Acesta a fost găsit în curs de resuscitare de către medicii din Iași, intubat, începându-se tromboliza IV. După 60 minute de resuscitare fără succes s-a declarat decesul, din nefericire.

Alte incidente produse pe parcursul nopţii la Iaşi

Pe timpul nopții, exceptând accidentul feroviar de la Piciorul Lupului, la care s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, nu au mai fost alte cazuri deosebite.

La ora 01.47 a fost o solicitare în satul Cârlig, comună Popricani, pentru un șofer de TIR, T. M., ce venea de la Vama Sculeni, în vârstă 52 ani, care a acuzat durere precordială de intensitate crescută. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a menţionat că a fost trimis un echipaj de Terapie Intensivă Mobila.

După ce i s-a efectuat o electrio cardio grama, bărbatul a fost diagnosticat cu infarct antero-lateral. A fost dus la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Adauga un comentariu