National

Un bărbat din Botoşani a murit după ce a fost plimbat cu Ambulanţa ore întregi! Nu ave COVID-19

Publicat: 26 mai 2020

Un bărbat din Botoşani a murit după ce a fost plimbat cu Ambulanţa ore întregi. Scenele par desprinse dintr-un film, dar s-a întâmplat la Botoşani şi este cât se poate de real. Un bătrân în vârstă de 70 de ani a murit după ce a fost pur şi simplu plimbat, intre spitale, de o ambulanţă.

Vasile Țurcanu avea 70 de ani şi suferea de cancer. A fost plimbat o noapte întreagă intre spitale şi ulterior acesta a murit într-un spital din Dorohoi. Vestea a venit ca un trăsnet pentru soţia lui.

Telefonul care anunţa tragedia: Îmi pare rău, nu mai este

Un telefon a sunat în jurul dimineţii. La celălalt fir era o infermiera din spitalul în care Vasile Țurcanu fusese internat. Pe o voce gravă, infermiera o anunţă pe Florica Turcanu ca ”bunicul nu mai este.” Soţia a încremenit, nu îi venea să creadă că omul cu care stătuse toată viaţa a murit.

“M-am pus în genunchi pe jos – spuneți-mi că nu este adevărat! Am ieșit afară și am urlat, am răcnit, am țipat, degeaba, el nu mai este”, își amintește Florica, soția “bunicului”.

Au avut 46 de ani de căsătorie! Aproape o viaţă întreagă curmată doar în câteva ore

Jurnaliştii de la libertatea.ro au intrat pe fir şi au aflat întreaga poveste a celor doi soţi peste care s-a aşternut o tragedie greu de închipuit. Soţia povesteşte cum, dimineaţa începuse la fel cum începea aproape orice dimineaţă: cafea cu miere! În acea dimineaţă, soţul avea o stare de greaţă şi la prânz a mâncat orez cu morcov. Regimul era unul foarte strict şi nu se abătea de la el

“Toată problema a plecat de la colon, avea doi polipi care deja aruncaseră metastaze la ficat. Se mai desprindea punga. Îl îngrijeam, îl curățam, încălzeam apă și-l spălam. Eu l-am îngrijit că la carte. Florica povestește: De atunci au urmat internări, operații și chimioterapie. Ea a lăsat diagnosticul ei în fișa medicală și a devenit sprijinul soțului. Florica suferă cu tiroida, a primit recomandare să se opereze în urmă cu un an, dar a tot amânat. ”, traduce Florica în limbajul în care vorbeau ei despre diagnosticul care le-a schimbat traiul. Rutina celor doi se schimbase de nenumărate ori de când boala a venit peste ei. În 2016, bărbatul fusese operat și ajunsese să trăiască cu o stomă.

Ziua fatală pentru soţul ei! 28 aprile, ziua în care totul s-a schimbat

După câteva zile de diaree aceştia au hotărât să apeleze la ajutorul unei ambulanţe. Totuşi, analizeel făcute în urmă cu doar câteva zile nu indicau că ar fi avut vreo infecţie. Bărbatul nu avea temperatură, doar că se simţea slăbit. Pe 28 aprilie, când a sunat după ambulanță, Florica știa însă că de data asta se va duce doar el. Ştia că în această perioadă în care pandemia de COVID-19 îşi face simţită prezenţa, nu putea să îi fie alături.

Aproximativ 100 de kilometri parcurşi intre spitale

Bărbatul a fost plimbat aproape 100 de kilometri, intre spitale, pentru a fi internat. Acesta s-a deplasat la spitalul din Săveni, Spitalul de Boli Infecţioase şi ulterior la Dorohoi. Pacientul Țurcanu Vasile a avut prezentare la CPU Săveni în ziua de 28.04.2020 de unde a fost dirijat la UPU Spitalul Județean, unde a fost investigat și redirijat la Secția de Boli Infecțioase, după care a fost redirijat la Spitalul Municipal Dorohoi în vederea internării, deoarece Spitalul Județean este Spital COVID-19.

Comună Coțușca – Spitalul Orășenesc Săveni – 23,4 km Spitalul Orășenesc Săveni – Spitalul Mavromati, Botoșani- 36,7 km Spitalul Mavromati – Spitalul Municipal Dorohoi – 34,4 km Aproape 100 de kilometri pe care Vasile Țurcanu i-a parcurs, în noapte, cu opriri, amânări, decizii, înainte de a fi, într-un final, internat. “Având în vedere că era situația asta cu covidul, nici nu m-am gândit să mă duc la spital fără să mă cheme medicul”, mai spune femeia.

Miercuri dimineața, pe 29 aprilie, în jurul orei 9, la aproximativ 15 ore de când plecase de acasă cu ambulanța, Vasile Țurcanu i-a spus soției sale că a fost internat la Spitalul Dorohoi, într-o rezervă de pe secția de boli infecțioase.

“Era un caz depășit, avea o patologie asociată multiplă. La internare, starea lui era bunișoară”, a explicat pentru Libertatea un medic de la Spitalul Municipal Dorohoi. “Miercuri dimineața când l-am sunat era din nou la Dorohoi. Deci toată noaptea aia l-au purtat”, povestește Florica. sursa

Adauga un comentariu