Local

Un bărbat din Iași a fost bătut și lăsat fără bani, dar și fără țuică

Publicat: 09 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din Iași a fost bătut și lăsat fără bani dar și fără țuică
Sorin Bercu a primit o pedeapsă surprinzătoare, după ce a furat portofelul și țuica unui bărbat din Iași

Un bărbat din Iași a fost bătut și lăsat fără bani, dar și fără 2 litri de țuică. Acesta a sunat la poliție, iar vinovatul a fost identificat repede

Sorin Bercu a primit o pedeapsă surprinzătoare după ce a furat portofelul și țuica unui bărbat din Iași. Toată scena a fost premeditată, individul urmărind victima de ceva vreme, însă nu s-a gândit că va ajunge să dea explicații anchetatorilor.

Un bărbat din Iași a fost bătut și lăsat fără bani, dar și fără țuică

În data de 8 februarie 2023, în nurul orei 21:00, Sorin a urmărit un bărbat care avea niște bani și o sticlă de țuică asupra lui. Ulterior, a trecut la atac, lovindu-l cu sălbăticie ca să îi poată fura bunurile, cauzându-i un prejudiciu de 800 de lei.

„La data de 08.02.2023, în jurul orelor 20:30 – 21:00, inculpatul a acostat-o pe persoana vătămată, care se deplasa pe strada din comuna Deleni, iar când au ajuns într-o zonă mai retrasă, și anume în dreptul imobilului aparținând familiei, prin întrebuințarea de violențe l-a deposedat pe persoana vătămată de un portofel în care avea suma de 700 lei, actul de identitate și alte documente personale, aflat în buzunarul din spate al pantalonilor cu care era îmbrăcat, și de un pet cu țuică, în capacitate de 2 (doi) litri, prejudiciul total creat fiind în valoare de 800 lei”, au transmis judecătorii.

Inculpatul a primit o pedeapsă surprinzătoare

Inculpatul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Acesta nu s-a gândit că se va ajunge atât de departe, însă în cursul urmăririi penale, la audieri și-a recunoscut fapta. Inculpatul a fost expertizat medico-legal psihiatric de o comisie de medici din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, fiind internat în vederea expertizării, iar prin raportul de expertiză medico-legală s-a concluzionat faptul că, atât la momentul examinării, cât şi la momentul săvârşirii faptei, inculpatul prezenta diagnosticul de „Tulburare de personalitate de tip emoțional instabil” și deficiență mintală ușoară.

„În baza art. 233 Cod penal – art. 234 alin. 1 lit. d Cod penal, raportat la art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnarea inculpatului la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în dauna persoanei vătămate (faptă comisă la data de 08.02.2023), cu executare în regim de detenție”, au mai transmis anchetatorii în legătură cu bărbatul care a fost bătut și lăsat fără bani, dar și fără țuică.

Adauga un comentariu