Local

Un bărbat din Iași a încercat de mai multe ori să jefuiască casa unui preot! Individul a intrat în locuința din centrul orașului, încercând să găsească lucruri de valoare. Ieșeanul a băgat spaima în preoteasă și în copiii familiei

Publicat: 29 nov. 2021
Casa vizată de hoț și un preot cu spatele
Un ieșean a fost condamnat după ce a fost acuzat că a încercat să jefuiască locuința unui preot

Un individ în vârstă de 45 de ani a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că a încercat să jefuiască locuința unui preot din municipiul Iași. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Claudel Botea la 1 an și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru furt calificat și tentativă de furt calificat. Oamenii legii au afirmat că, în urmă cu câteva luni, individul ar fi încercat în repetate rânduri să spargă casa preotului care slujește la o biserică din municipiul Iași

Un individ din Iași a încercat să spargă casa unui preot. Bărbatul a intrat fără vreo jenă în locuința din centrul orașului, încercând să găsească lucruri de valoare. Ieșeanul a băgat spaima în preoteasă și în copiii familiei. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că a încercat să jefuiască locuința unui preot din municipiul Iași.

Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Claudel Botea la 1 an și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru furt calificat și tentativă de furt calificat.

„Instanța constată că persoana vătămată M.N. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Claudel Botea, acuzat că a încercat să spargă casa unui preot din municipiul Iași

Acest proces al lui Claudel Botea a început pe data de 3 iunie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile de furt calificat și tentativă de furt calificat. Asta, după ce individul a fost reținut, iar, mai apoi, arestat preventiv.

„Pe 1 martie 2021, la ora 15:00, inculpatul (recidivist) a forțat zăvorul ce asigura poarta ce face accesul în imobilul situat în municipiul Iași, a deschis poarta și a intrat în curtea persoanei vătămate, apoi în locuința acesteia, unde a căutat într-o geantă pe care a găsit-o pe o ladă frigorifică, intenționând să sustragă bunuri, acțiune ce a fost întreruptă de persoana vătămată (soția preotului – n.r.), care l-a surprins în timp ce controla în geantă și, la solicitarea acesteia, a părăsit locuința.

În aceeași zi, la ora 22:00, inculpatul a pătruns din nou în curtea persoanei vătămate cu intenția de a sustrage bunuri, acțiune ce a fost întreruptă de persoana vătămată, care, auzind câinii lătrând, s-a uitat pe fereastră și l-a surprins în momentul în care se afla la ușa de acces, încercând să pătrundă în locuință, și a strigat la ceilalți membri ai familiei să intervină, alertându-i cu privire la prezența inculpatului”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului „BZI” au prezentat cazuri similare.

Ieșeanul a recunoscut că a încercat să fure din casa părintelui

În urma incidentului, victima a alertat autoritățile printr-un telefon la numărul pentru apeluri de urgență 112. Oamenii legii au sosit la fața locului și l-au prins pe Claudel Botea, pe care l-au săltat și l-au dus la audieri. Mai apoi, suspectul a fost încătușat. În cursul urmăririi penale, ieșeanul a refuzat să facă vreo declarație cu privire la cele întâmplate. Totuși, după începerea procesului penal, individul a fost de acord să dea declarație și a recunoscut săvârșirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, cerând ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți, potrivit procedurii în cazul recunoașterii învinuirii.

Înainte de aceasta, individul a fost supus unei expertize psihiatrice. Specialiștii au constatat că el suferă de o afecțiune psihică, dar că a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Pe de altă parte, preotul ieșean a cărui casă a fost vizată de hoț spune că îi pare rău de cele întâmplate, dar că nu a avut altă soluție, pentru că atât soția sa, cât și copiii au fost speriați de cele întâmplate. Contactat telefonic ieri de reporterii Cotidianului „BZI”, preotul V.N. a spus că nu avea cum să nu facă o sesizare.

„Îmi pare rău… Când a fost prins, am încercat să discutăm cu el, dar nu am avut cu cine”, a precizat ieri preotul V.N. De asemenea, la audieri, părintele a adăugat că nu îl cunoaște pe Claudel Botea și că acesta din urmă nu a mers niciodată la parohia la care slujește pentru a cerși bani sau mâncare.
Comentarii
  • Dragi autorități! Un caz similar este si la Prisacani. Personajul care da spargeri după spargeri in casele oamenilor se numește Chirila Teodor(Dorel) din Prisacani. Individ cunoscut cu probleme psihiatrice, cu mai multe internări la Spitalul Socola, secția exterioara Grajduri. Si acesta a dat spargere la Casa Parohială furând mai multe bunuri, ulterior furând o butelie din casa unui vecin, anterior având si alte furturi. Va rugam sa luați masuri cât mai urgente, altfel ori o să-i tragă cineva cu ceva in cap când o sa fie prins la furat, ori individul va ataca pe cineva, ori o sa facă cineva infarct de frica! Locul acestuia este la Grajduri! Vrem si noi sa avem liniște in comuna, sunt câteva luni de când se-ntâmplă aceste lucruri! Va mulțumim!

Adauga un comentariu