Local

Un bărbat din Iași, prins băut la volan! La audieri, individul a recunoscut totul! Judecătorii ieșeni l-au trimis la școală! (Exclusiv)

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din Iași prins băut la volan La audieri individul a recunoscut totul Judecătorii ieșeni l-au trimis la școală Exclusiv
O cheie de mașină lângă un pahar cu băutură alcoolică

Judecătorii ieșeni au condamnat un bărbat acuzat că a urcat băut la volanul unei mașini. La audieri, Petru Ananii a recunoscut comiterea faptei. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au trimis pe ieșean să muncească la o școală din județ

Un bărbat din județul Iași a fost pedepsit de judecători la finele săptămânii trecute. Asta, după ce individul în vârstă de 46 de ani a fost acuzat că a urcat băut la volan.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu Petru Ananii.

„Instanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău cu inculpatul Petru Ananii, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Stabilește în sarcina inculpatului Petru Ananii pedeapsa de 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Deleni sau al Școlii Generale din satul Deleni, pe o perioadă de 40 de zile”, au precizat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Petru Ananii, acuzat că s-a cinstit cu alcool înainte de a urca la volan

Procesul lui Petru Ananii a început pe 31 iulie 2020. Atunci, procurorii au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu bărbatul de 46 de ani.

„Pe 5 ianuarie 2020, la ora 10:37, inculpatul a condus autoturismul marca Opel în orașul Hârlău, sub influența alcoolului. Acesta avea o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, în speță de 1,04 grame la mie alcool pur în sânge – proba I, respectiv 0,84 grame la mie – proba II, conform concluziilor buletinului de analiză toxicologică emis de Institutul de Medicină Legală Iași”, au menționat anchetatorii.

În fapt, în ziua respectivă, Petru Ananii a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție. Oamenii legii au constatat că bărbatul mirosea a alcool, astfel că l-au testat. Aceștia au constatat că ieșeanul consumase băuturi alcoolice, astfel că l-au dus la spital, pentru prelevarea de probe biologice. Scopul era acela de a stabili cu exactitate nivelul alcoolemiei.

Ieșeanul a recunoscut totul la audieri

În urma acestui incident, Petru Ananii a fost audiat. În fața procurorilor, ieșeanul a recunoscut comiterea faptei pentru care a fost cercetat. Mai mult, acesta a solicitat să fie judecat pe baza unui acord de recunoaștere a vinovăției. Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au fost de acord și, astfel, pedeapsa aplicată bărbatului a fost diminuată.

Interesant este faptul că, în ultimele luni, tot mai mulți ieșeni, indiferent de categorie socială, au ajuns în fața magistraților sub aceeași acuzație. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe un medic: Andrei Papa. Acesta a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării, pentru conducere sub influența alcoolului. Procesul medicului chirurg Andrei Papa a început pe 19 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe doctorul de 35 de ani, sub acuzația amintită. La audieri, chirurgul de la Institutul Regional de Oncologie și Spitalul Militar a declarat că recunoaște fapta. Chirurgul le-a povestit magistraților că, pe 3 noiembrie 2019, s-a deplasat la volanul autoturismului marca Suzuki Grand Vitara în localitatea Comarna, unde a participat la o partidă de pescuit cu niște prieteni. În jurul orei 17:00, după ce a terminat de pescuit, acesta a mers la locuința unui prieten din localitatea Comarna, unde a băut aproximativ 700 de mililitri de vin roșu. Ulterior, acesta a plecat spre casă, dar a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție.

Adauga un comentariu