Actualitate

Un bărbat din judeţul Satu Mare a murit de COVID-19, varianta Delta, cu toate că era vaccinat

Publicat: 04 aug. 2021
pat de terapie intensivă din spital
Un bărbat complet vaccinat a murit fiind infectat cu varianta Delta de COVID-19

A fost înregistrat primul deces de COVID-19 din România după vaccinare. Concret, un bărbat din Satu Mare a murit asta deşi fusese vaccinat. Bărbatul s-a infectat cu tulpina Delta de COVID-19 şi potrivit autorităţilor citate de antena3.ro , bărbatul se vaccinase în urmă cu peste 100 de zile.

Este primul deces cunoscut în România la o persoană vaccinată împotriva COVID-19, dar nu este singurul deces cauzat de tulpina Delta de COVID-19.

Un bărbat care a fost vaccinat împotriva COVID-19 a murit fiind infectat cu Delta

Autorităţile susţin faptul că a fost înregistrat primul deces cauzat de varianta Delta de COVID-19 la o persoană complet vaccinată. Bărbatul care este domiciliat în judeţul Satu Mare era vaccinat în urmă cu peste 100 de zile înainte de a fi declarat decesul. De altfel, autorităţile au menţionat faptul că acesta era internat în secţie de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi avea boli preexistente.

Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.982 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.048.072 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit știrioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul dând click aici.

Nu este primul deces cauzat de varianta Delta a COVID-19

Printre primele decese cauzate de varianta Delta a COVID-19 a fost înregistrat în județul Iași. Un bărbat domiciliat în judeţul Iași a murit în cursul zilei de marţi, 20 iulie 2021 ca urmare a infectării cu COVID-19, tulpina Delta.

Bărbatul este printre primele persoane care au fost diagnosticate cu tulpina COVID-19 originară din India. Altfel spus, primele cazuri semnalate în Iași au fost pe data de 6 iulie 2021.

De ce este atât de periculoasă varianta Delta de COVID-19

Protecția oferită de vaccinuri rămâne foarte puternică împotriva infecțiilor severe și a spitalizărilor cauzate de orice versiune a coronavirusului, iar cei mai expuși riscului sunt în continuare cei nevaccinați, potrivit interviurilor cu 10 experți COVID-19.

Principala îngrijorare legată de varianta Delta, identificată pentru prima dată în India, nu este că îmbolnăvește oamenii, ci că se răspândește mult mai ușor de la persoană la persoană, crescând infecțiile și internările în rândul celor nevaccinați.

„Cel mai mare risc pentru lume în acest moment este pur și simplu Delta”, a spus microbiologul Sharon Peacock, care conduce eforturile Marii Britanii de a secvenția genomul variantelor coronavirusului, numindu-l „cea mai potrivită și mai rapidă variantă de până acum”.

Comentarii
  • Chiar era vaccinat sau doar avea certificat de la un medic de familie care i-a injectat ser fiziologic! 🙄Aici la voi, la știri am auzit de certificate false! De curiozitate, i-a masurat cineva anticorpii?! 🤔 Dacă sunt zero anticorpi =zero vaccin! Măsurati anticorpii și apoi spuneți „era vaccinat”

  • De pe ATI SATU MARE se iese in SICRIU. Posibil sa nu fi murit de COVID! A verificat cineva ce infectii nosocomiale (contactate pe ATI Satu Mare )avea aceasta persoana decedata?

  • Trecând prin boală, și-a dezvoltat anticorpii naturali.. Vaccinându-se, și ia anulat… si astfel corpul așteaptă raspuns la apărare din exterior.. etccea mai mare prostie este să te vaccinezi, dupa ce aigrecut prin boală!!

  • Trecând prin boală, și-a dezvoltat anticorpii naturali.. Vaccinându-se, și ia anulat… si astfel corpul așteaptă raspuns la apărare din exterior.. etc
    cea mai mare prostie este să te vaccinezi, dupa ce ai trecut prin boală!!

Adauga un comentariu