National

Un bărbat din San Francisco a pierdut o avere de 200 milioane de dolari. Cum a fost posibil acest lucru?

Publicat: 21 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat din San Francisco a pierdut o avere de 200 milioane de dolari. Cum a fost posibil acest lucru
Un bărbat din SUA poate pierde o avere din auza faptului că nu își mai amintește parola

Un bărbat din San Francisco ar fi putut deveni milionar numai dacă nu şi-ar fi uitat parola de la cont. În urmă cu ani în urmă acesta a investit o sumă de bani pentru achiziţionarea monedelor virtuale Bitcoin. Acesta n ar fi crezut ca moneda ar putea ajunge la o valoare de 32.000 de dolari.

Ştefan Thomas a cumpărat în anul 2011, 7.000 de Bitcoin, acesta a slavat parola în 3 locuri ba chiar a scris-o şi pe o hârtie pe care în timp a pierdut-o. Singura modalitate de a avea acces la cele peste 200 de milioane de dolari. Americanul salvase parola pe un hard disk vechi, care permite introducerea parolei greșite de cel mult 10 ori. Acesta a încercat deja de 8 ori, iar dacă nu-şi aminteşte parola cât de curând risca să rămână cu contul blocat şi fără bani. Hard disk-ul protejat cu parolă cunoscută sub numele de IronKey este atât de avansat încât nici măcar cei care l-au creat nu îl pot sparge, scrie Fool.com.

Ştefan Thomas a declarat că intenţionează să pună IronKey într-o instalaţie sigură până când se va găsi o altă metodă mai bună pentru a sparge parola. Acesta a spus că se simte ca un „idiot complet” după ce şi-a dat seama că poate să piardă o adevărată avere.

„Eram absolut disperat. Nu puteam dormi nopți. Am suferit chiar și de depresie. Dar mult mai rău decât pierderea banilor a fost auto-reproșul meu: pur și simplu nu-mi venea să cred că am pierdut ceva atât de important. M-am simțit ca un idiot complet, stima de sine era la pământ.”, a spus el pentru Berliner Zeitung.

Ştefan Thomas face parte dintre numeroşii comercianţi de Bitcoin care şi-au pierdut averile de când s-a lansat cripto. Forate multe persoane şi-au uitat parolele iar banii au devenit inaccesibili. Uitarea parolei poate fi şi din cauza faptului că la început monedat Bitcoin valora foarte puţin la început deşi şi nimeni nu şi-ar fi imaginat cu adevărat că investițiile lor ar putea ajunge la un moment dat averi de milioane de dolari. La acest moment, din același motiv, sunt inaccesibili peste 100 de miliarde de dolari.

In Anglia s-a o mină ilegală de Bitcoin

Oamenii legii din Anglia au descoperit o mina ilegală de Bitcoin, aceştia crezând că vor percheziţiona o fermă de cannabis de la periferia oraşului Birmingham. Mina ilegală de Bitcoin se afla într-o unitate industrială care fură electricitate în valoare de mii de lire sterline conform oamenilor legii. Poliţia a percheziţionat unitatea din Sandwell pe 18 mai, în baza unor informaţii care i-au făcut să creadă că aceasta este folosită drept fermă de canabis.

O mulţime de oameni au vizitat unitatea în diferite momente ale zilei, au spus poliţiştii, adăugând că sunt vizibile o mulţime de cabluri şi conducte de ventilaţie. Acestea sunt toate ”semne clasice” ale unei ferme de canabis, a spus poliţia. Cu toate acestea, ofiţerii au găsit aproximativ 100 de computere şi zero canabis.

”Cu siguranţă nu este ceea ce ne aşteptam. Avea toate caracteristicile unui sistem de cultivare a canabisului şi cred că este doar a două astfel de mină criptografică pe care am întâlnit-o în West Midlands”, a declarat Jennifer Griffin, sergentul de poliţie Sandwell.

Adauga un comentariu