National

Un bărbat execută un salt cu parașuta din turla Catedralei Neamului

Publicat: 27 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat execută un salt cu parașuta din turla Catedralei Neamului
Un bărbat a executat un salt cu parașuta din turla Catedralei Neamului

Un bărbat a executat un salt cu parașuta din turla Catedralei Neamului, în interiorul construcției şi a urcat imaginile video pe Youtube. Deşi videoclipul este urcat în mediul online recent, din momentul filmării se poate observa că pare mai vechi.

Salt cu parașuta din turla Catedralei Neamului

În imaginile video se observă cum bărbatul se pregătește și execută un salt cu parașuta din cel mai înalt punct al Catedralei, aflat la circa 60 de metri, și aterizează în scurt timp în pronaos, spațiul alocat credincioșilor care vor participa la slujbe.

Identitatea celui care a executat saltul nu este cunoscută. Cel mai probabil este vorba de un pasionat de base-jumping, un sport extrem ce presupune saltul cu parașuta de la punct fix, în locuri neobișnuite, cum ar fi clădirile publice înalte. În acest sport nu se folosesc parașute de rezervă sau alte dispozitive de siguranță, ceea ce face saltul şi mai periculos.

De asemenea, în mesajul postat de autor, acesta mărturisește că saltul a fost posibil datorită unui “prieten francez”, care i-a furnizat coordonatele.

Surse din cadrul Patriarhiei au declarat că, cel mai probabil, autorul saltului nu e român și a intrat fraudulos pe șantierul Catedralei. Filmarea pare a fi făcută anul trecut, atunci când nu erau schele în clădire.

Până acum, poliția nu a primit nici o sesizare legată de acest incident.

Catedrala Mântuirii Neamului, investiție de peste 100 de milioane de euro

Deși de 12 ani se află încă în construcție, în primii 8 ani, Catedrala Mantuirii Neamului a înghițit peste 100 de milioane de euro.

„Construcţia catedralei, începută în decembrie 2010, a costat până acum 102 milioane euro, din care Patriarhia a contribuit cu 20%. La aceste fonduri deja cheltuite se adaugă şi cele aproape 25 milioane de euro alocaţi la rectificarea bugetară”, au dezvăluit sursele.

„Contribuţia concretă a Bisericii la prosperitatea cetăţenilor este majoră, dar necuantificabila şi trebuie descifrata în registrele multiple de influenţa pe care Biserica prin toate acţiunile sale o are asupra societăţii: spiritual, moral, cultural, caritabil”, a precizat Patriarhia.

Catedrala va intra în deplină folosinţa după finalizarea tuturor lucrărilor de amenajare/ finisare care privesc în primul rând realizarea mozaicurilor ce vor împodobi interiorul Catedralei. Aceste lucrări se vor desfăşura intens în următorii câţiva ani, dar între timp, cu ocazia marilor sărbători sau evenimente de importanta naţională, se vor putea oficia slujbe religioase în interior”, s-a mai dezvăluit.

Fiind întrebaţi despre excedentul înregistrat în anul 2017, oficialii Bisericii au precizat că „atât la data depunerii bilanţului, cât şi până în prezent, excedentul realizat la 31.12.2017 în valoare de 2.560.997 lei a fost reportat pentru a putea fi utilizat în funcţie de necesităţi, în anii următori, pentru susţinerea activităţii curente, întreţinerea şi funcţionarea lăcaşurilor de cult, pentru acţiuni specifice de furnizare în nume propriu şi/sau în parteneriat de servicii sociale. Aşadar, orice „excedent” ar fi alocat susţinerii activităţilor legate de cult, susţinerii proiectelor misionare, filantropice şi culturale (conform Statutului de organizare şi funcţionare al BOR şi Legii Cultelor)”.

De asemenea, BOR a declarat că în ultimii 10 ani suma alocată activităţilor social-filantropice a fost de 150 milioane de euro”.

Așadar, o asemenea clădire grandioasă trebuia să intre în istorie și într-un alt mod, iar gestul bărbatului ce a sărit cu parașuta din turla Catedralei Neamului, poate fi unul.

Adauga un comentariu