Local

Un bărbat vrea să i se recunoască meritul de luptător împotriva regimului comunist! Cristian Terza a dat în judecată Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist! (Exclusiv!)

Publicat: 01 iul. 2020
La 30 de ani de la Revoluție, un bărbat a dat în judecată Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist
Un bărbat vrea ca judecătorii să-i recunoască meritul de luptător anticomunist

Un bărbat le cere judecătorilor ieșeni să-i recunoască meritul de luptător împotriva regimului comunist. Cristian Gicu Terza a dat în judecată Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Un bărbat le cere judecătorilor ieșeni să îi recunoască meritul de luptător împotriva regimului comunist. Astfel, Cristian Gicu Terza a dat în judecată Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au decis recent declinarea cauzei către instanța similară din Vaslui.

„Instanța admite excepția necompețentei teritoriale, invocată din oficiu. Declină competența de soluționare a acțiunii în favoarea Tribunalului Vaslui. Fără cale de atac”, au precizat magistrații ieșeni.

Acum, urmează ca judecătorii vasluieni să hotărască ce se va întâmpla în continuare în acest caz.

Cristian Gicu Terza le solicită magistraților să îi recunoască meritul de luptător împotriva regimului comunist

Procesul intentat de către Cristian Gicu Terza Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 a început pe 29 ianuarie 2020.
Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Iași, bărbatul le-a cerut judecătorilor ca, prin hotărârea ce se va pronunța, să dispună obligarea Secretariatului la emiterea pe numele reclamantului a certificatului de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 – Luptător cu rol determinant”.
De asemenea, Cristian Gicu Terza a solicitat transmiterea adeverinței către Casa de Pensii a județului Vaslui. Mai mult, bărbatul a solicitat plata unei penalități de 10 lei / zi de întârziere de pe 6 septembrie 2016, când a fost admisă contestația administrativă.

„În urma cererii mele din luna mai 2015, respinsă administrativ de Comisia SSRML, cu admiterea contestației de către CPRD în 6 septembrie 2016 și cu hotărâri judecătorești definitive în privința hotărârii emisă de CPRD, pe 10 decembrie 2019, Parlamentul României mi-a atribuit calitatea de Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 – Luptător cu rol determinant. Pârâtul nu a tipărit și eliberat certificatul din petitul nr.1 al acestei acțiuni, deși eu am emis mai multe notificări în acest sens”, a menționat Cristian Gicu Terza în fața judecătorilor.

Secretariatul de Stat nu a contestat deocamdată acțiunea

De cealaltă parte, Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist nu a formulat întâmpinare în acest dosar.
Însă Cristian Gicu Terza a chemat în garanție Guvernul României. Mai mult, bărbatul a precizat că se opune declinării competenței de soluționare a cauzei către Tribunalul Vaslui. Reclamantul a susținut că locuiește în fapt în Iași, astfel că dosarul ar trebui judecat aici, în opinia sa.

Însă judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au constatat că, potrivit cărții de identitate a bărbatului, acesta are domiciliul în municipiul Vaslui.
În fapt, din 1990 încoace, mai multe persoane au apelat la judecătorii ieșeni, pentru a li se recunoaște meritele de luptători împotriva regimului comunist. În unele cazuri, Tribunalul Iași a admis aceste cereri, constatând că reclamanții au luptat împotriva regimului comunist. Totuși, au existat și soluții de respingere a unor astfel de solicitări.

Comentarii
Adauga un comentariu