Local

Un bătăuș, coșmarul sătenilor dintr-o comună ieșeană! „Vă omor, vă dau foc la casă!”

Publicat: 03 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un bătăuș coșmarul sătenilor dintr-o comună ieșeană Vă omor vă dau foc la casă
Un bătăuș, coșmarul sătenilor

Un bătăuș din satul Boroșești, comuna Scânteia, județul Iași, a fost condamnat de magistrații ieșeni la 1 an și 8 luni de închisoare, după ce a intrat ilegal, în aceeași seară, peste trei consăteni. Individul era înarmat cu topor, secure și cuțit

Bărbatul acuzat de violare de domiciliu a intrat ilegal în casele oamenilor, spărgându-le geamurile și amenințându-i cu moartea. Motivul pentru care săteanul a făcut acest gest ar fi consumul de alcool.

Un bătăuș, coșmarul sătenilor

Un individ din satul Boroșești, comuna Scânteia, județul Iași, a fost condamnat la de magistrații ieșeni la 1 an și 8 luni de închisoare, fiind pus sub acuzația de violare de domiciliu.

Bărbatul a băgat spaima în mai mulți săteni, intrând în miezul nopții peste ei. Două locuințe au fost sparte de bătăuș.

„În noaptea de 11 spre 12.06.2020, în jurul orei 00:00, a pătruns fără drept în curtea locuinței de domiciliu a persoanelor vătămate, din satul Borosești, având în mână un topor. Împreună cu amicul său a distrus geamurile locuinței și mai multe uși pe care le-a lovit cu topoarele.

Apoi, în data de 16.05.2020, în jurul orei 10:00, având în mână un topor și fiind însoțit de un prieten, care avea în mână o coasă, a pătruns fără drept în curtea locuinței de domiciliu a persoanei vătămate, din satul Borosești, a adresat amenințări, strigând: «Vă omor, vă dau foc la casă, bag cuțitul în el»”, precizau anchetatorii.

Condamnat la închisoare

La mai bine de doi ani de la evenimentele din satul Boroșești, magistrații ieșeni l-au condamnat la închisoare pe ieșean.

„În baza art. 38 alin. (1), raportat la art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, contopeşte pedepsele menţionate mai sus în cea mai grea, de 1 an de închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, anume 8 luni de închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 8 luni de închisoare”, adăugau magistrații.

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Trei indivizi din aceeași familie, care în urmă cu aproximativ un an au bătut crunt un vecin, au fost condamnați la închisoare. După ce victima a fost la un pas de a fi linșată de trei bărbați din aceeași familie, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat recent pe Vasile Sandu la 5 ani de închisoare, față de 6 ani şi 4 luni, cât primise inițial, pe Constantin Sandu la 4 ani și 4 luni, iar pe Vasile V. Sandu la 5 ani şi 2 luni.

Comentarii
  • In toate satele sunt astfel de indivizi si cei mai multti dintre ei sunt chiar protejati de politistii din zona. E aproape o normalitate, asa ca e bine macar ca mai sunt si oameni care isi fac treaba si ii trimit pe acestia acolo unde merita. E vina statului care ii tine in spate pe ajutoare sociale, alocatii la urmasi, etc. De munca nu prea se mai aude in vremurile noastre, asa ca nimic nu trebuie sa ne mai mire.

Adauga un comentariu