National

Un bătrân de 84 ani a rămas fără cal. Hoțul din Botoșani, prins de polițiștii de frontieră

Publicat: 11 mai 2021
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au sprijinit un bătrân de 84 de ani, din localitatea Sinăuţi, judeţul Botoşani, să intre in posesia cabalinei, care dispăruse din curtea sa

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au sprijinit un bătrân de 84 de ani, din localitatea Sinăuţi, judeţul Botoşani, să intre in posesia cabalinei, care dispăruse din curtea sa.

În data de 11 mai a.c., în jurul orei 00.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi a observat un tânăr, care se deplasa cu o cabalină dinspre localitatea Sinăuţi, către localitatea Mihăileni.

În momentul legitimării, tânărul, cetăţean român, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani, a declarat că a găsit calul pe un câmp din apropiere şi că ştiind cui aparţine, urma ca a doua zi să îl restituie proprietarului.

Echipajul poliţiei de frontieră împreună cu tânărul s-a deplasat la adresa indicată de acesta şi a restiuit calul proprietarului, un bătrân în vârstă de 84 de ani din localitatea Sinăuţi, care a declarat că i-a fost furat animalul din curte.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, comisar de poliţie Minodora Răcnea.

Două pensionare sunt anchetate penal după ce au furat câinele unui vecin

Un alt caz de furt a fost înregistrat în Galați. Două pensionare din judeţ sunt cercetate penal pentru furt calificat. Femeile în vârstă de 62 de ani respectiv 75 de ani din Galaţi sunt acuzate pentru furt calificat şi rele tratamente aplicate animalelor după ce au furat câinele unui vecin.

Conform anchetatorilor, cele două femei au furat câinele vecinului, animal care nici acum nu este de găsit. Camerele de supraveghere sunt cele care le-au dat de gol pe femei.

Animalul de companie a unui vecin a fost furat. Autoarele furtului sunt două femei, pensionare, în vârstă de 62 şi 75 de ani. Poliţia Romană a deschis deja dosar penal pentru infracţiunile de furt calificat dar şi rele tratamente aplicate animalelor. Oamenii legii au fost sesizaţi de proprietari după ce acesta a observat că animalul de companie, un câine, a dispărut. Camerele de supraveghere sunt cele care le-au dat de gol pe făptaşe.

Acţiunea s-a petrecut atunci când proprietarii au plecat de acasă, iar femeile, două surori, şi-au pus planul în aplicare. Modul de operare seamănă mai degrabă cu a unor persoane tinere. Concret, una dintre bătrânele domiciliate în satul Coşti din Galaţi a sărit u gard de tablă, gard înalt de aproape 2 metri şi l-a luat cu forţa din coteț pe cățelul cu pricina. Sora ei o aştepta pe bătrâna pe cealaltă parte a gardului.

Proprietarul animalului de companie le-a declarat autorităţilor ca întreaga operaţiune a fost aplicată în jurul orei 10 după ce acesta plecase la pescuit:

”Fratele meu a plecat cam pe la vreo 10, a plecat la peşte, dar nu a băgat de seamă de căţeluş. Şi femeile astea, vecinele amândouă, au sărit gardul şi au luat căţelul”, a menţionat proprietarul căţelului

Căţelul lătra prea mult şi a fost abandonat într-o parcare de TIR-uri

Conform soţului uneia dintre persoanele implicate în furt, cele două femei ar fi avut o cădere nervoasă. Din perspectiva faptului că acestea au avut o cădere nervoasă iar câinele vecinilor latra prea mult, cele două femei au acţiona pentru furtul animalului. Acelaşi soţ le-a spus anchetatorilor că cele două femei a luat căţelul şi l-au abandonat lângă o parcare de TIR-uri.

În schimb, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi le-a spus jurnaliştilor faptul că cele două femei au furat animalul de companie şi l-au transportat la o parcare de TIR-uri acolo unde l-au abandonat:

Gabriela Costin, IPJ Galaţi: Din primele verificări reiese că una dintre cele două femei a pătruns într-un imobil vecin din care ar fi luat câinele şi ulterior cele două l-au transportat şi l-au abandonat într-o parcare.

Adauga un comentariu