International

Un bebeluș din Tanzania a murit după ce a fost răpit de maimuțe

Publicat: 22 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un bebeluș din Tanzania a murit după ce a fost răpit de maimuțe
Teribilul incident a avut loc în timp ce copilul era alăptat

Un bebeluș de numai o lună din Tanzania a fost răpit de maimuțe. Acestea l-au smuls de lângă mama sa după ce intraseră în casă, au anunțat autoritățile locale.

Bebeluș din Tanzania răpit de maimuțe

Un bebeluș de numai o lună a murit în Tanzania, după ce a fost răpit de maimuțe. Copilul a fost smuls de lângă mama sa de un grup de maimuțe care le intrase în casă, au anunțat autoritățile locale.

Teribilul incident a avut loc în timp ce copilul era alăptat. Atunci, mai multe maimuțe au intrat în casa familiei din satul Mwamgongo, din Kigoma, în apropiere de Parcul Național Gombe, în vestul Tanzaniei.

Potrivit lui James Manyama, comandantul regional din Kigoma, moartea bebelușului a survenit după ce sătenii au încercat să-l salveze folosind forța, maimuțele reacționând agresiv.

„(n.r. mama) a strigat după ajutor, iar sătenii s-au grăbit să ajungă la casa ei pentru a o ajuta să-și recupereze copilul”, a declarat Manyama pentru ziarul Citizen din Tanzania.

În urma atacului, copilul a fost rănit în zona capului și gâtului și a murit în timp ce primea primul ajutor. Poliția le-a recomandat localnicilor să fie atenți pentru a preveni noi atacuri ale maimuțelor din Parcul Național Gombe.

Nu se știe din ce specie fac parte maimuțele care au atacat-o pe mamă, iar Manyama a declarat pentru BBC că în cei trei ani de când lucrează în zonă nu a auzit niciodată de un incident similar.

Copil de 9 ani din Iași răpit în plină stradă

Într-o altă ordine de idei, amintim de un alt caz, de data aceasta de pe meleagurile municipiului Iași, unde un individ a fost nevoit să dea explicații în instanță după ce a fost acuzat că a luat un băiețel de pe stradă. În acest sens, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Marcel Constantin Lepădatu sub acuzațiile de lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.

Oamenii legii din Iași au afirmat că ieșeanul Marcel Constantin Lepădatu a intrat în atenția lor în urmă cu câteva săptămâni. Bărbatul de 27 de ani, tatăl unei fetițe, a fost acuzat că a răpit și bătut un copil în vârstă de 9 ani pentru că i-ar fi supărat fiica. Povestea a început pe 18 august 2021, în comuna ieșeană Mironeasa, când în acea seară, puștiul a ajuns acasă plângând și foarte speriat. Văzându-l în stare de șoc, mama acestuia l-a întrebat ce s-a întâmplat. Printre lacrimi, băiețelul a spus că a fost luat de pe stradă de tatăl unei fetițe, dus cu mașina câteva sute de metri și lovit. Mama micuțului, panicată, a sunat la numărul unic de urgență 112 și a cerut ajutor. Oamenii legii nu au stat prea mult pe gânduri și au deschis imediat un dosar penal pentru lovire sau alte violențe și lipsire de libertate. Așadar, polițiștii au reușit într-un timp extrem de scurt să-l identifice pe tatăl care și-a făcut dreptate singur.

Din fericire, copilul de 9 ani din Iași este teafăr, poate doar puțin speriat, spre deosebire de bebelușul de numai o lună din Tanzania care a murit după ce a fost răpit de maimuțe.

Comentarii
Adauga un comentariu