Cancan

Un bebeluș s-a născut în aceeași zi cu mama și tatăl lui. Șansele erau de „1 la 133.000” să se întâmple asta

Publicat: 27 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bebeluș s-a născut în aceeași zi cu mama și tatăl lui. Șansele erau de 1 la 133.000 să se întâmple asta
Noua membră a familiei, Lennon, a tras de timp pentru a veni pe lume, pe cale naturală, tocmai la timp pentru a petrecerea aniversară a parinților.

Pentru familia Scott, din Huntsville, Alabama, Statele Unite ale Americii, 18 decembrie este o zi foarte importantă. Nu numai că soții Cassidy și Dylan Scott sunt născuți în această dată, ci și fiica lor a fost adusă pe lume în aceeași zi, chiar de aniversarea lor.

Pentru ca un cuplu să aibă un copil de ziua lor de naștere este o șansă de una la 133.000, potrivit Spitalului pentru femei și copii din Huntsville, care au împărtășit povestea familiei pe Facebook, potrivit postului CBS News.

Un bebeluș s-a născut în aceeași zi cu mama și tatăl lui

Noua membră a familiei, Lennon, a tras de timp pentru a veni pe lume, pe cale naturală, tocmai la timp pentru a petrecerea aniversară a parinților.

„Este un moment emoționant pentru orice familie, dar este deosebit de special pentru această familie, deoarece toți au aceeași zi de naștere. Duminică, 18 decembrie, o șansă care este una la 133.000 a avut loc când s-a născut fiica lor Lennon. Ea a rezistat până la ora 12:30, la timp pentru sărbătoare. Vă rugăm să vă alăturați nouă pentru a ura acestei dulci familii o zi de naștere foarte fericită!”, au scris reprezentanții unității medicale.

Cât de frecventă este această zi de naștere

Chiar dacă acest fenomen este rar, coincidența face că, în 2017, un alt cuplu din SUA cu aceeași zi de naștere a adus pe lume un copil în aceeași dată și, mai mult, esre tot 18 decembrie, la fel ca familia Scott, relatează CBS.

Printre celebritățile născute în aceeași zi cu Lennon se numără Billie Eilish, Brad Pitt, Sia, Christina Aguilera, Stephen Spielberg și Katie Holmes.

Această zi, 18 decembrie, este una destul de frecventă în SUA, fiind pe locul 56, conform unul jurnalist care analizează numărul mediu zilnic al nașterilor, din 1994 în 2014.

Cea mai frecventă zi de naștere este 9 septembrie, în timp ce cele mai rare, luând în calcul și data de 29 februarie, sunt 1 ianuarie, pe locul 365, și 25 decembrie.

Cum îngrijeşti un bebeluş. Sfaturi esenţiale pentru mămici

Un nou-născut aduce multă bucurie, dar şi multă responsabilitate. Proaspeţii părinţi sunt, de multe ori, nepregătiţi pentru acest moment unic. Ei au temeri legate de modalitatea de hrănire, liniştire şi adormire a bebelului.

În cele ce urmează vă prezentăm o listă cu sfaturi care te vor ajuta să îngrijeşti mai uşor un nou-născut.

1. Cum să ţii un copil

E normal să-ţi fie teamă că nu ştii cum să ţii copilul în braţe. E prima oară pentru tine. Dar dacă respecţi aceşti pasi simpli, vei scăpa rapid de această stare. Gâtul copilului este cel mai delicat, iar atunci când îl ridici, trebuie să-i ţii mâna sub căpşor. Cum bebeluşul nu-şi poate susţine capul singur, trebuie să te asiguri întotdeauna că ai o mână sub capul său.Cealaltă mână va sprijini cu balndete corpul nou-născutului. De asemenea, ai grijă la fontanelele (zonele moi ale craniului) bebeluşului. Evita atingerea acestora. Pentru a oferi protecţie şi siguiranta bebeluşului, ţine-l merei la piept.

2. Cum îngrijeşti un bebeluş în prima lună

Primele treizeci de zile sunt cele mai importante. Copilul interacţionează cu noua lume şi adună informaţii. Aşa că grija pentru propria persoană trebuie să fie mereu la cote înalte. O mămică sănătoasă înseamnă şi un bebeluş sănătos. Mănâncă bine şi sănătos. Aastfel şi laptele pe care îl oferi copilului tău va avea o calitate ridicată. încearcă să dormi în perioadele în care doarme şi bebeluşul.

3. Cum să înfeşi un copil

Împachetează păturica în formă de triunghi, cu colţurile în jos, fără a le suprapune. Partea de păturica de jos trebuie să fie mai lungă decât cea pe care sta copilul. Pune bebeluşul pe latura mai lungă a triunghiului (ipotenuza), cu fata în sus, astfel încât ceafă să fie exact la margine. Trage colţul lateral stanga peste bebeluş, în diagonală. Scoate-i mânuţa dreaptă şi roteşte-l uşor către stânga, rulând păturica bine sub el. Roteşte copilul cu fata în sus şi adu colţul de jos al triunghiului paturicii peste bebe.Aşază-i mânuţa rămasa afară pe lângă corp şi trage de colţul rămas tot în diagonală, împăturind ferm. Trage acest ultim colţ pe sub bebeluş până îl înconjori o dată şi prinde capătul rămas când îl ridici.

Adauga un comentariu