Titlurile zilei

Un blestem s-a abătut asupra familiei Cojocaru. Nepăsarea vecinului a făcut să ardă din temelii munca de o viață: „Este o tragedie pe care noi am încercat să o evităm” – FOTO

Publicat: 11 dec. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Un blestem s-a abătut asupra familiei Cojocaru. Nepăsarea vecinului a făcut să ardă din temelii munca de o viață Este o tragedie pe care noi am încercat să o evităm - FOTO
Totul a plecat de la un coș de fum, care nu a fost curățat la timp

Parcă un blestem s-a abătut asupra familiei Cojocaru, din comuna Bârnova, după ce focul le-a amenințat casa de mai multe ori, anul acesta nu i-a mai iertat. A mistuit tot ce i-a stat în cale și a ajuns până la temelia casei. Totul a plecat de la coșul de fum al vecinului, care nu a fost curățat la timp. Acesta a fost rugat în repetate rânduri să aibă grijă, însă totul a fost în zadar.

Vecinul este blestemul care s-a abătut asupra familiei Cojocaru

casa din comuna Bârnova care a luat foc
Incendiul s-a petrecut pe data de 8 decembrie 2023, în satul Todirel, comuna Bârnova

Incendiul s-a petrecut pe data de 8 decembrie 2023, în satul Todirel, comuna Bârnova. Familia Cojocaru este disperată. Mihaela Cojocaru, în vârstă de 50 de ani, și soțul acesteia, de 53 de ani, trebuie să o ia de la capăt, să stea la mila nepoților și să supraviețuiască cu ce au până când reușesc să-și pună la punct măcar o cameră.

Frustrarea este cu atât mai mare pentru că de ani de zile încearcă să-și avertizeze vecinul care a cauzat tragedia să aibă grijă, însă toate eforturile au fost în zadar.

„S-a întâmplat în noaptea de 8 decembrie, știe că se va întâmpla odată și odată pentru că de mulți ani se chinuie vecinul nostru să ne dea foc la casă. I-am spus de mai multe ori să curețe coșul respectiv, nu l-a curățat niciodată, mai mult decât atât, punea tot felul de lucruri pe foc, ieșeau scântei, ajungeau până la noi în curte. L-au avertizat până și pompierii, dar nu ai cu cine să vorbești.

Acum patru ani s-a întâmplat la fel, doar că la momentul respectiv era acasă, a fost pe fază și nu a lăsat ca focul să se extindă. Atunci s-au mobilizat vecinii și i-au cumpărat o centrală în rate, totul a fost degeaba. A luat foc tot, începând din spatele casei lui, a ajuns la foișorul nostru și s-a extins până la acoperiș”, povestește femeia în vârstă de 50, după ce casa i-a fost mistuită de flăcări.

Acum, din curtea vecină își privesc casa distrusă, știu că se apropie sărbătorile, dar nu mai simt aceeași bucurie. Nu au unde să-și aștepte nepoții să vină la colindat, pentru că pragul casei lor nu mai există.

„Nu mai sunt nici geamuri, eu sunt acum în curtea nepoatei mele, pentru că n-avem unde să ne ducem și ne-a ajutat ea cu un acoperiș deasupra capului, mă uit spre casa noastră care este doar ruine și nu mai pot să-mi stăpânesc lacrimile, nu mai pot. Este o tragedie pe care noi am încercat să o evităm, pentru că știam că o să urmeze, dar nu am avut suficientă putere să insistăm. Vecinul nici măcar nu a vrut să dea ochii cu noi, ce să mai vorbim” mărturisește Mihaela Cojocaru.

Familia are nevoie de ajutor

casa din comuna Bârnova care a luat foc
Parcă un blestem s-a abătut asupra familiei Cojocaru, din comuna Bârnova, după ce focul le-a amenințat casa de mai multe ori

Din acest motiv, nepoata, Andreea Cojocaru, îi roagă cei care au posibilitatea să facă o faptă bună în apropierea sărbătorilor și să doneze cât de puțin în contul menționat mai jos.

„Bună ziua oameni buni. Aseară în jurul orei 16: 00 din cauza unor vecini neglijenți casa mătușii mele vecină cu mine în satul Todirel comuna Barnova, a fost distrusă de flăcări.  Iar cum  viața nu te pregătește pentru evenimente ca acesta vă rog din suflet acum înainte de sărbători să punem mână de la mână cu ce putem fiecare să îi ajutăm. Titular Andreea Cojocaru, contul O61BREL0002003238930100”, se arată pe pagina de socializarea a Simonei Alexandra Filon, nepoata Mihaelei Cojocaru, în legătură cu blestemul care s-a abătut asupra familiei Cojocaru.

Comentarii
  • O intamplare nefericita din care poti trage invatamainte. Nu lipi casa ta de cea a vecinului. Lasa macar 3 m de la casa ta pana la gard. Daca si el respecta distanta, sunteti la minim 6 m unul de celalalt, deci in siguranta. Daca nu ai incotro si esti mai aproape, nu folosi pe exterior materiale care ard. Pune termosistem din vata minerala, nu din polistiren. In imagine se vede clar ca s-a aprins termoizolatia din polistiren.

  • Este trist ca se intampla asemenea gozavii,dar mai ales in prag de sarbatori.Nu stiu unde vom ajunge in acest mod,de a lipi casa de gard fara a lasa o distanta minima fata de propriul gard si casa din vecinatati.Si la Bucuresti a fost un incendiu asemanator dar casele erau lipite perete de perete si primarul tot dadea autorizatie de constructie pe banda rulanta.Efectul a fost incendiul declansat tot de la un cos de fum la un acoperis si s-a extins la zece case.Sper,cu ajutorul oamenilor de buna credinta in pragul sarbatorilor sa facem o fapta buna sa readucem pe cat putem un gram de bucurie in aceasta familie.

  • Ei nu e chiar o mare tragedie , mai degraba o mare neplacere !, in rest executat silit vinovatul , cel care a provocat dauna , vindut si chilotii de pe el pina plateste si daunele morale

  • Nu mai puneti intrebari retorice ca faptul deja e consumat. Daca aveti posibilitatea, faceti o donatie oricat de mica. O fapta buna face cat 1000 de cuvinte.

  • jack pt.Rasputin.Din pacate pentru tine,eu am ocupatie dar tu esti fumat.Asa ca esti a.n.a.f.a.b.e.t. functional si nu esti in stare sa intelegi un fragment.Eu am adus in discutie un incident din Bucuresti unde casele aveau peretii lipiti unele de altele si apropo,aceasta casa avea foisorul lipit de gard.Dar ca sa dormi linistit te astept cu o adresa de e-mail sa iti demonstrez ca astazi voi ajuta aceasta familie si iti trimit depunerea de la banca.Da am internet ca muncesc si am cu ce sa-l platesc.Apropo,eu am 23 ani munca continuu fara un concediu medical.

  • mda. e clar. s-a aprins termosistemul si incendiul s-a propagat spre sarpanta. ce nu e clar e cum. ce a pus vecinul pe foc de s-a ajuns la incendiu?

  • Ce intrebari tampite!!!!
    Ce a pus batranul pe foc?
    Ce manca batranul cand ardea?
    La ce post tv se uita batranul cand ardea?
    De ce nu ii era marita pensia batranului cand ardea?
    De ce statea prost batranul cu libidoul cand ardea?
    Ce ardea batranul in casa lui de langa casa care ardea din cauza batranului?

  • Eu cred ca batrinelul sa cam incins de la caldura din soba si un paharel de rachiu bun si sa apucat de masturbat in fata monitorului si durind cam mult actul de automultumire a uitat de toate

Adauga un comentariu