Actualitate

Un buzoian a inventat caramida de 1 leu. Caramida LEGO reduce enorm costurile de constructie a unei case

Publicat: 25 iul. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Construirea unei case presupune parcurgerea unor etape anevoioase, insa cea mai mare povara o reprezinta tot costurile materialelor de constructie. Viitorul acestui sector suna insa din ce in ce mai bine, daca este sa ne uitam la inovatiile care apar tot mai des. De pilda, un om de afaceri din Buzau produce o caramida ieftina si rezistenta, de forma unei piese de LEGO, care poate fi montata cu usurinta si care ofera o rezistenta sporita.

Constantin Popa, fost senator, a fost atras dintotdeauna de sectorul afacerilor, cel care i-a si oferit bunastare. Recent, fostul parlamentar a deschis o fabrica de caramida la Sapoca, de care este tare mandru si despre care spune ca va oferi cea mai ieftina si durabila solutie de constructie.

Nu este insa orice fel de caramida, ci una cu ajutorul careia constructia unei cladiri devine simpla ca un joc de LEGO. Dezvoltatorii acestui concept sustin ca producerea caramizii presupune utilizarea unor materiale precum nisip, metal si apa si poate aduce economii de peste 50% la constructia unei case.

Caramida de un leu este solutia cea mai ieftina pentru construirea unei case, a unui garaj, semineu sau a oricarui alt tip de constructie. Dimensiunile sale (25x15x10), dar mai ales rezistenta oferita de presare o fac imbatabila in fata altor produse de pe piata. De asemenea, folosirea sa nu necesita calitati de profesionist din partea zidarului.

Constructia din acest tip de caramida se bazeaza pe principiul jucariei LEGO. Caramizile sunt prevazute cu spatii pentru izolatie, prin care se poate introduce, din loc in loc, fierul beton. Intre straturile de caramizi se aplica o cantitate mica de adeziv pe care constructorul si-l poate pregati singur acasa si care este foarte ieftin.

Zidul urca rapid si nu are nevoie de tencuiala, ceea ce reduce si mai mult din costurile unei constructii. Investitorul promite sa produca caramida LEGO si pavele prin aceeasi metoda de hiperpresare, insa in mai multe variante de culoare, pentru a da farmec viitoarelor constructii si pavaje.

Constructiile realizate cu ajutorul caramizii LEGO mai ofera posibilitatea de a instala cu usurinta circuitul electric sau alte cabluri pentru conexiuni ori tevi de canalizare. De asemenea, rezistenta sa o recomanda pentru pentru zonele cu activitatea seismica ridicata.

Ademeniti de pretul mic si de calitatea acesteia, constructorii au inceput sa ceara la caramida LEGO. Prima biserica din acest tip de caramida va fi construita in curand. Pana atunci, Constantin Popa se gandeste la mai multe variante de dimensiuni, pentru a satisface o plaja larga de nevoi.

Adauga un comentariu