Eveniment-Social

Un cadru didactic din Iași, nominalizat la ”Gala Profesorului Anului”! Ioana Diaconu predă în mediul rural – FOTO (Exclusiv)

Publicat: 14 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un cadru didactic din Iași nominalizat la Gala Profesorului Anului Ioana Diaconu predă în mediul rural - FOTO Exclusiv
Profesorul Ioana Diaconu, de la Școala Profesională de Industrie Alimentară din comuna Țibana, județul Iași, se află în finala ”Gala Profesorului Anului din mediul rural”. Aceasta a fost nominalizată la categoria ”Implicare în comunitate”. Competiția este organizată de ”Teach for Romania”. Câștigătorii vor fi anunțați pe 24 martie

Un cadru didactic din Iași, Ioana Diaconu, care predă de ani buni la o unitate educațională din mediul rural, este nominalizat la ”Gala Profesorului Anului” 2022. Aceasta este angajata Școlii Profesionale de Industrie Alimentară din comuna Țibana. Ea a fost nominalizată la categoria ”Implicare în comunitate”. Competiția este organizată de ”Teach for Romania”. Câștigătorii vor fi anunțați pe 24 martie

Un cadru didactic din Iași, nominalizat la ”Gala Profesorului Anului”! Ioana Diaconu predă de ani buni la o unitate educațională din mediul rural, ea fiind nominalizată la ”Gala Profesorului Anului” 2022. Aceasta este angajata Școlii Profesionale de Industrie Alimentară din comuna Țibana și a fost nominalizată la categoria ”Implicare în comunitate”.

Competiția este organizată de ”Teach for Romania”.
Câștigătorii vor fi anunțați pe 24 martie. Evenimentul se află la prima ediție. Elevii, părinții sau membri ai comunității au putut face nominalizări la 5 categorii: prevenirea abandonului școlar, dezvoltarea literației, dezvoltarea abilităților socio-emoționale, dezvoltarea leadership-ului la elevi și implicarea în comunitate. În urma jurizării, la fiecare categorie au fost desemnați câte 3 profesori finaliști.

Un cadru didactic din Iași, nominalizat la ”Gala Profesorului Anului”!

Pe lângă alte exemple de activități, Ioana Diaconu a demarat în toamna lui 2021 o nouă campanie umanitară pentru copiii care provin din medii defavorizate. Aceasta a fost intitulată ”Ajută un copil din Parohia Ţibana să înceapă şcoala”. Ea predă Limba şi literatura română la Școala Profesională de Industrie Alimentară din localitatea Ţibana, judeţul Iaşi. Mereu receptivă la nevoile elevilor, aceasta organizează şi ore de Educaţie remedială. Munca şi efortul cadrului didactic constau în implicare, educaţie, pasiune şi sacrificiu pentru elevii ei şi şcoală.

Ea crede cu adevărat în importanţa educaţiei pentru a avea o lume normală şi evoluată. Ioana Diaconu derulează constant campanii de sensibilizare a problemelor în educaţie. Una dintre acestea, derulată în plină pandemie COVID-19, l-a impresionat chiar şi pe fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie. Pedagogul a făcut apel pe reţelele de socializare pentru strângerea de dispozitive digitale pentru elevii ei.

Ioana Diaconu a primit în 2020 un premiu de la Fundaţia World Vision România

Profesorul Ioana Diaconu a derulat, cu o parte dintre elevii din comunitate, și un proiect de suflet numit „Școala după Liturghie” în parteneriat cu Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din Ţibana şi cu părintele paroh Cezar Ionel Mai. Obiectivele urmărite de campanie au fost dezvoltarea în rândul participanţilor a unor calităţi umane, convingeri morale, valori sociale şi comportamente dezirabile, precum: bunul-simţ, respectul faţă de familie şi membrii comunităţii; deschiderea către dialog şi comunicare; implicarea în problemele comunităţii şi empatizarea cu semenii; călăuzirea şi sprijinirea părinţilor în educarea copiilor; oferirea unei alternative la realitatea digitalizată, prin atragerea participanţilor către jocuri şi activităţi educative distractive.

Așadar, această profesoară din Iași, Ioana Diaconu, care predă în mediul rural, fiind nominalizată la ”Gala Profesorului Anului” 2022, este un exemplu de implicare și de muncă făcută cu pasiune.

Adauga un comentariu