International

Un camion a rămas suspendat pe marginea unei prăpăstii. În ce stare se află șoferul

Publicat: 07 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un camion a rămas suspendat pe marginea unei prăpăstii. În ce stare se află șoferul
Un camion a rămas suspendat deasupra unei prăpastii de pe un drum de munte din china

Pe 1 ianuarie 2022, un camion din China a rămas suspendat la peste 330 metri. Incidentul a avut loc pe un drum îngust de munte din nordul Chinei. Șoferul a reușit să iasă din cabină și să se salveze. Drumurile înguste de munte nu sunt potrivite pentru mașinile de dimensiuni mari.

Din spusele surselor, incidentul s-a întâmplat după ce șoferul a urmat greșit instrucțiunile de pe GPS. Incidente în care au fost implicate tiruri au avut loc și în țara noastră. Cel mai recent a avut loc în luna decembrie, anul trecut, când au fost implicate 6 mașini.

Un camion din China a rămas suspendat pe un drum de munte

Unele dintre drumurile montane au o lăţime aşa de mică, încât nu permit decât circulaţia unei mașini de dimensiuni mici sau medii.

Un camion încărcat cu marfă a rămas suspendat la peste 330 de metri, după ce șoferul a fost ghidat greșit de GPS. Incidentul a avut loc pe 1 ianuarie 2022, pe un drum îngust de munte din nordul Chinei, mai exact în oraşul Chanhzhi din provincia Shanxi.

Sursele spun că şoferul a urmat instrucţiunile GPS-ului, iar atunci când a ajuns într-o porțiune prea îngustă pentru a trece a încercat să dea cu spatele. În acel moment, camionul a dărâmat parapeţii subţiri de pe margine, iar cabina a rămas suspendată pe marginea prăpastiei.
Bărbatul a reușit uimitor să iasă din cabina camionului care se clătina la 330 de metri deasupra solului.

În imaginile publicate online se vede cum camionul abia stă pe drum, cu partea dreaptă atârnând pe marginea stâncii.

Din cauza dimensiunii autoturismului și lățimii drumului, echipajele au avut nevoie de trei zile pentru a readuce camionul înapoi pe șosea.

Astfel de incidente au loc peste tot în lume. În luna decembrie, cel puțin 53 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite după ce camionul în care erau transportați s-a prăbușit în sudul Mexicului, mai exact orașul Chiapas. În țara noastră, un grav accident s-a produs în comuna Filipești, sat Hârlești, din județul Bacău. Din nefericire trei persoane au decedat.

Incidente cu camioane în România

Și în România, au loc accidente cu camioane. Un exemplu de astfel de incident a fost provocat de un camion încărcat cu lemne care a blocat circulatia pe drumul spre Rediu, în 2014. Atunci, doi stâlpi de lemn pe care erau legate cablurile de la rețeaua de telefonie au fost puși la pământ dupa ce automobilul cu lemne s-a agățat de fire. Incidentul produs în jurul amiezii nu s-a soldat cu victime, doar cu pagube materiale.

Cel mai recent a avut loc în luna decembrie a anului 2021 și au fost implicate 3 TIR-uri, un camion și 2 autoturisme. Potrivit ISU Alba, accidentul a avut loc pe sensul Sebeș-Deva al autostrăzii A1.  În urma impactului au rezultat două victime, dintre care una era inconștientă

Așadar, șoferii de tir trebuie să aibă mai multă grijă atunci când se deplasează atât pe drumurile publice, cât și pe cele montane. Nu toate incidentele au un final fericit, ca în cazul acelui camion rămas suspendat din China.

 

Adauga un comentariu