National

Un cetățean moldovean a fost prins de polițiștii de frontieră conducând fără permis auto

Publicat: 16 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un cetățean moldovean a fost prins de polițiștii de frontieră conducând fără permis auto
Un cetățean moldovean a fost prins de polițiștii de frontieră conducând fără permis auto

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutiere efectuează cercetări cu privire la un bărbat prins conducând un ansamblu auto, deşi nu avea dreptul de a conduce autovehicule. Cetățeanul poseda documente false achiziționate cu suma de 1.100 de euro.

Un cetățean moldovean a fost prins de polițiștii de frontieră

Totodată, la controlul de frontieră colegii noştri au descoperit un permis de conducere şi un certificat de pregătire profesională, pe care bărbatul le folosea pentru a practica meseria de şofer, deşi documentele erau false. În data de 15 iulie 2020, bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost prins la volanul unui ansamblu rutier fără a deține documente autentice.

„În data de 15 iulie 2020, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul moldovean L.R., în vârstă de 36 de ani, la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un autovehicul marca MAN și o remorcă marca Freuehauf.

La controlul de frontieră, la solicitarea colegilor noştri, pe lângă documentele de călătorie, bărbatul a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Totodată, la control a mai fost descoperit şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române, pe care erau înscrise datele bărbatului.”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

A cumpărat actele cu 1.100 de euro

În urma unor verificări s-a constatat faptul că permisul de conducere și certificatul de pregătire profesională au fost achiziționate contra sumei de 1.100 euro. Documentele erau false, cu însemnele autorităților din Republica Moldova. L. R. nu are dreptul de a conduce un autoturism pentru o perioadă de 48 de luni.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că atât permisul de conducere cât şi certificatul de pregătire profesională, nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit faptul că, începând cu data de 25.05.2017, L.R. nu are dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 48 de luni.”, a declarat purtătorul de cuvânt Mihaela Denis Lazăr, comisar șef de poliție.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentele, prin intermediul unor persoane, ale căror date nu le cunoaște, în schimbul sumei totale de 1.100 de euro. Acesta a mai adăugat faptul că a achiziţionat documentele cu scopul de a continua practicarea meseriei de şofer.

Ce acuzații i se aduc

Pe numele bărbatului se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care legea prevede deținerea permisului de conducere.

„Pe numele conducătorului auto, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.”, potrivit sursei citate.

Adauga un comentariu