International

Un colonel rus care a avut o noapte de pomină a pierdut un laptop cu informații militare

Publicat: 23 mai 2022
Un colonel rus care conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova este suspectat că ar fi pierdut un laptop care conținea informații militare

Un colonel rus care conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova este suspectat că ar fi pierdut un laptop care conținea informații militare. Alexandr Kuzivanov ar fi reușit ”performanța” după o noapte de beție.

Informația a fost făcută publică de jurnaliștii de la site-ul de știri Baza. Aceștia au notat, într-o postare făcută pe Telegram, că laptopul cu informații militare ar fi fost pierdut după ce bărbatul a băut alături de un alt ofițer rus. Petrecerea ar fi avut loc în pubul „Castori și rațe”, un local cunoscut de pe strada Pyatnitskaya din Moscova.

Institutul Central de Cercetare se ocupă cu elaborarea prognozelor pentru dezvoltarea științei și tehnologiei în domeniul apărării și securității statului rus. Alexandr Kuzianov este șeful centrului ESIMO din cadrul instituției, care se ocupă de studiul oceanelor, construcția navelor civile și aplicațiile acestora în domeniul militar.

Colonelul rus nu-și aduce aminte cum a reușit să piardă laptopul

Kuzivanov a sărbătorit în seara zilei de 18 mai împlinirea a 70 de ani. Alături de el a fost un alt colonel din cadrul institutului, spun jurnaliștii de la Baza.

După a doua sticlă băută, primul dintre ei și-a pierdut memoria. A fost adus acasă de paramedici, după ce i s-a făcut rău pe stradă, iar oamenii care l-au văzut au chemat serviciile medicale de urgență.

Soția militarului rus este cea care a reconstituit succesiunea evenimentelor care au urmat. Kuzivanov a descoperit ulterior că și-a pierdut laptopul, care conținea note și planuri pentru articole pe subiecte militare.

El le-a spus oamenilor legii că articolele erau pentru „Marea Enciclopedie Rusă”, pentru care scrie lunar articole, și că documentele nu conțineau informații clasificate.

Cum s-au făcut de râs 10 soldați ruși

Un grup de militari ruși care ar fi vrut să ajungă pe o clădire din Ucraina pentru a face niște recunoașteri au rămas blocați în lift. Se pare că militarii nu s-au gândit că ucrainenii le pot tăia curentul, scrie ziare.com.

O fotografie care pare să fie o captură de pe imaginile camerei de supraveghere dintr-un lift a fost distribuită pe Twitter de un profesor de la Universitatea din Sussex, Anglia.

”Soldații ruși folosesc liftul pentru a putea ajunge pe o clădire de birouri pentru a face cercetări, iar ucrainenii… le întrerup alimentarea cu energie electrică. Acesta nu este războiul ruso-ucrainean, este Marele Război rusesc pentru competență”, a explicat profesorul pe Twitter.
Adauga un comentariu