Local

Un consilier local a dat in judecata Agentia Nationala de Integritate

Publicat: 18 sept. 2019
1

Un consilier local din judetul Iasi a decis sa actioneze in judecata Agentia Nationala de Integritate (ANI). Astfel, Felician Mihai Gheraescu le solicita magistratilor din cadrul Curtii de Apel Iasi sa dispuna anularea raportului de evaluare intocmit recent de inspectorii de integritate pe numele sau. Acum, urmeaza ca instanta sa stabileasca un prim termen de judecata al litigiului, dupa care magistratii vor asculta ce au de spus ambele parti implicate, pentru a putea lua o decizie in acest caz.

Vezi si: Seful Aeroportului International Iasi a pierdut o batalie cu Agentia de Integritate

Recent, reprezentantii ANI au precizat ca au constatat starea de incompatibilitate si conflict de interese de natura administrativa în cazul a 15 fosti si actuali alesi locali. Printre acestia se regasea si numele lui Felician Mihai Gheraescu.

"Începând cu data de 17 octombrie 2016, acesta a exercitat atributii de primar interimar, simultan cu functia de consilier local, încalcând astfel dispozitiile legale în vigoare la 31 mai 2017. De asemenea, pe data de 26 martie 2019, Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa în cazul lui Gheraescu Felician Mihai, viceprimar cu atributii de primar în cadrul Primariei comunei Oteleni si consilier local", au mentionat inspectorii de integritate.

De remarcat este faptul ca Felician Gheraescu a contestat in instanta ieseana si acel raport de evaluare, primul termen al cauzei fiind stabilit pentru data de 24 septembrie 2019, tot la Curtea de Apel Iasi.
 

Adauga un comentariu