Prima pagină » Titlurile zilei » Un consilier local PNL construiește un hotel în Podu de Piatră! Și primăria urmează să-i dea teren: „Cererea este mare” – FOTO

Un consilier local PNL construiește un hotel în Podu de Piatră! Și primăria urmează să-i dea teren: „Cererea este mare” – FOTO

09 oct. 2023, 02:00, 2 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Silviu Apostol, consilier local PNL, are interese imobiliare în zona Podu de Piatră. Recent, a inițiat un proiect pentru construirea unui hotel ce nu ar trebui să aibă mai mult de 3 etaje. Totul pare o afacere de familie

Liberalul Silviu Apostol, membru în Consiliul Local, declara în urmă cu aproape două săptămâni că nu intenționează să dezvolte un proiect imobiliar în zona Podu de Piatră (Strada Pompei nr. 6 – 8A, Fundac Ocolului nr. 1 – 1A), unde desfășoară activități de transport interjudețean, având un parc auto format din 10 microbuze.

Contextul era acela în care a solicitat Primăriei Iași vânzarea unei suprafețe de 31 de metri pătrați, aflată în domeniul privat al municipalității, pentru a întregi proprietatea. Între timp au ieșit la iveală intențiile reale ale consilierului local. În luna septembrie 2023, Primăria Iași a emis un certificat de urbanism pentru etapa de elaborare a Planului Urbanistic Zonal, privind construirea unui hotel. Terenul studiat este de aproape 700 de metri pătrați. Contactat telefonic, Silviu Apostol a precizat că va încerca o asociere.

„Cererea este mare în zonă (despre solicitări de cazare – n.r.). Vom vedea partea de finanțare. Oricum trebuie să mă consult cu tatăl meu. Nu știam (despre emiterea certificatului de urbanism). Acolo se poate construi P+3”, a precizat consilierul local PNL.

Dacă va elabora documentația și va primi avizul de oportunitate, proiectul trebuie supus votului în Consiliul Local. Vizavi de proprietatea liberalului, dincolo de rondul din Podu de Piatră investește și afaceristul Adrian Ețcu într-un bloc de locuințe colective. Mai are un proiect imobiliar și în zona Cimitirului Evreiesc.

Un consilier local PNL construiește un hotel după ce a cerut teren de la primărie

Pe data de 02.11.2022, Silviu Apostol a depus o cerere la Primăria Iași, prin care dorește achiziționarea terenului de 31 de metri pătrați, identificat pe strada Străpungerii Silvestru, nr. 40. Pe data de 29.03.2023 este întocmit un raport de evaluare a terenului de către expertul Vlad Bulău. Pe data de 29.09.2023, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local, proiectul pentru vânzarea terenului a fost adoptat. Nu este prima dată când Primăria Iași acceptă să vândă terenuri în zona centrală.

Liberalul trebuie să participe la o licitație

Conform expertizei, terenul solicitat de Silviu Apostol de la primărie a fost evaluat la 258 de euro/metru pătrat, preț de vânzare, adică 7.990 de euro în total. Acesta poate fi înstrăinat prin intermediul unei licitații publice. Pentru ca procedura să fie validă, este nevoie de cel puțin 2 ofertanți, iar prețul nu trebuie să fie mai mic decât cel din raportul de evaluare. Dacă la prima procedură nu sunt destule oferte, la a doua tentativă poate fi adjudecată licitația și cu o singură ofertă.

„Suprafața de teren solicitată are formă neregulată, atipică, încadrată în categoria «curți construcții», suprafața este plană, iar drumul de acces este asfaltat – str. Străpungere Silvestru. Accesul auto și pietonal se poate realiza direct din str. Străpungerea Silvestru”, se arată în descrierea bunului imobil.

Un consilier local PNL construiește un hotel în Podu de Piatră, dar până la etapa de autorizare pot trece ani.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *