National

Un copil a dispărut într-o pădure din Covasna. Echipe ale ISU au demarat căutări. UPDATE: A fost găsit

Publicat: 05 ian. 2021
echipaje ISU desfășoară activități de căutare pe timp de noapte
Un copil de 3 ani este căutat în Covasna

A fost emisă o alertă în Covasna! Autoritățile au demarat o serie de căutări de urgență, după ce un copil în vârstă de doar 3 ani a dispărut în cursul zilei de luni, 4 ianuarie 2020, într-o pădure din apropierea localităţii Hetea. În acțiunea de căutare participă mai multe echipe de salvare, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

UPDATE: După zeci de ore de căutări, activitatea autorităților a dat roade. Din fericire, copilul a fost găsit.

Știre inițială

Mai mult de 100 de persoane l-au căutat pe minor în cursul serii de ieri, însă din păcate fără niciun rezultat. Însă, acţiunea a fost reluată marţi dimineaţă, 5 ianuarie 2020, potrivit presei locale.

Micuțul Vasile Bogdan Coșcodar, în vârstă de 3 ani, din comuna Vâlcele, sat Hetea, a dispărut din fața casei sale, iar până în acest moment nu se cunosc alte informații suplimentare care să conducă la localizarea acestuia.

„În seara zilei de 4 ianuarie, pompierii au fost solicitaţi pentru căutarea unui minor dispărut în pădurea din zona localităţii Hetea. În urma solicitării s-au format echipe de căutare-salvare, astfel că peste 100 de pompieri militari din cadrul ISU Covasna şi ISU Braşov, poliţişti, jandarmi, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Covasna, voluntari din cadrul ASV România şi cetăţeni au cercetat pădurea în căutarea minorului de 3 ani. Acţiunile de căutare au fost sistate după 5 ore şi au fost reluate în această dimineaţă”, au menţionat reprezentanţii ISU Covasna.

În cadrul activităților de căutare au fost utilizate camere cu termo-viziune, autospeciale de teren și câini de urmă.

Nu există imagini cu copilul dispărut

Semnalmentele copilului dispărut sunt: înălțime 0,56 m, greutate circa 15 kg, păr șaten închis, lungime scurtă, ochi căprui, prezintă la piciorul stâng o urmă de arsură de aproximativ 2 cm.
În momentul plecării, minorul era îmbrăcat în pantaloni din material textil de culoare albă, bluză cu mânecă lungă de culoare albă, cizme de culoare verde.

Persoanele care au informații care pot conduce la găsirea minorului sunt rugate să sune de urgență la numărul unic 112.

Menționăm faptul că nu există fotografii cu minorul în cauză, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Covasna.

Zeci de persoane, date dispărute în Iași

Polițiștii ieșeni au fost sesizați în anul 2020 cu zeci de cazuri de dispariție. Rudele și apropiații s-au deplasat la sediul Poliției unde au declarat că au plecat de acasă și nu s-au mai întors diverse rude sau prieteni. Ultima persoană dispărută a fost tot un minor, însă din fericire acesta a fost găsit teafăr și nevătămat.

„L-AŢI VĂZUT?

Poliţiştii ieşeni caută un minor care a plecat dintr-un centru multifuncţional al D.G.A.S.P.C. Iaşi şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la găsirea băiatului sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, Vizitiu Ştefan Emanuel, de 12 ani, a plecat dintr-un centru multifuncţional al D.G.A.S.P.C. Iaşi. Semnalmentele băiatului: înălţime 1,65 m, greutate 55 de kilograme, constituţie atletică, păr blond, ochi verzi, faţa ovală, ten deschis.

La data plecării acesta era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de culoare albastră şi un tricou de culaore albă. Persoanele care deţin informaţii care pot conduce la găsirea acestuia sunt rugate să apeleze serviciul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie”, se arată în apelul lansat de polițiștii ieșeni.

Adauga un comentariu