Local

Copilul de 4 ani ce a suferit arsuri grave, după ce s-ar fi jucat cu benzină a murit – UPDATE

Publicat: 16 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Copilul de 4 ani ce a suferit arsuri grave după ce s-ar fi jucat cu benzină a murit - UPDATE

Tragedie la Iaşi marți, 15 decembrie 2020. Din primele informaţii deţinute de autorităţi, un copil de doar 4 ani s-a jucat cu benzină. Din nefericire, micuţul a suferit arsuri grave de gradul 2 prin flacără, pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi transportă copilul din localitatea ieşeană Popeşti la Spitalul de Pediatrie. Accidentul s-a produs după ce micuţul se jucase cu benzină într-o familie cu mai mulţi copii.

UPDATE: Din nefericire, copilul de 4 ani a decedat din cauza arsurilor grave provocate de flăcări.

„Pacientul pediatric în vârstă de 4 ani care s-a prezentat în cursul gărzii de ieri în stare critică, intubat şi ventilat mecanic, intubat încă de la locul accidentului a decedat. Imediat a fost transferat în sala de operaţie unde s-a realizat escarotomiile de decompresiune la nivel cervical, toracic şi la nivelul membrelor superioare. Probabil pacientul avea arsuri de cai aeriene, ceea ce a îngreunat şi mai mult evoluţia.

În cursul zilei de astăzi, la ora 10.00, pacientul a decedat”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iaşi.

UPDATE: Pacientul este o fetiţă pe nume Miruna. Aceasta făcea parte dintr-o familie cu cinci copii. Copilul ar fi fost cuprinsă de flăcări, după ce una dintre surori ar fi încercat să aprindă focul în soba cu o sticlă de benzină. În acel moment, părinţii nu se aflau în casă.

Adauga un comentariu