International

Un copil din California, infectat cu o amibă din apa unui lac. Băieţelul a decedat, după ce i-ar fi fost afectat creierul

Publicat: 16 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un copil din California infectat cu o amibă din apa unui lac. Băieţelul a decedat după ce i-ar fi fost afectat creierul
Băiețelul a ajuns de urgenţă la spital acuzând dureri extrem de severe de cap și cel mai probabil, susţin medicii, apa contaminată i-a pătruns în organism prin nas și gură, provocându-i leziuni grave la nivelul creierului

Un copil, în vârstă de doar 7 ani, din California a murit după s-ar fi infectat cu o amibă din apa unui lac, iar aceasta i-a afectat creierul.

Băiețelul a ajuns de urgenţă la spital acuzând dureri extrem de severe de cap și cel mai probabil, susţin medicii, apa contaminată i-a pătruns în organism prin nas și gură, provocându-i leziuni grave la nivelul creierului.

Minor, decedat în spital. Copilul a fost infectat cu o bacterie care i-a afectat creierul

David Pruitt avea domiciliul în regiunea Tehama şi a fost transportat de urgență la spital pe data de 30 iulie 2021. Pentru că starea sa se agrava a fost transportat la Centrul Medical al Universității Davis din California.

Copilul a ajuns în mâinile medicilor cu leziuni severe ale creierului, iar la scurt timp şi-a pierdut viaţa.

Decesul a survenit pe data de 7 august, iar la unitatea spitalicească a fost diagnosticat cu meningoencefalită primară amoebiană.

Cadrele medicale spun faptul că băiatul, cel mai probabil, s-a infectat într-un lac din zona în care locuia.

Întâlnită în ape dulci și numită Naegleria fowleri, amiba se hrănește cu creierul uman și de cele mai multe ori provoacă decesul.

Doar zece cazuri de infecţie din anul 1971

Infecția cu Naegleria fowleri este extrem de rară și au existat doar 10 cazuri raportate în California din anul 1971 şi până în prezent.

Oficialii instituției de sănătate publică din Tehama nu au oferit mai multe informaţii despre incident, iar părinții băiatului au refuzat vehement să discute despre cele întâmplate.

Singura declarație publică a fost făcută de mătușa copilului, Hayley, care a precizat că ea și familia „vor ca oamenii să fie conștienți de această amibă și de semnele bolii”.

Parazitul, numitt Naegleria fowleri, intră în corpul uman prin intermediul apei contaminate care este inhalată pe nas sau pe gură în timpul înotului.

„Odată ce amiba intră în nas, aceasta se deplasează către creier unde provoacă meningoencefalită primară amoebiană (PAM). Aceasta este de obicei fatală”, au explicat reprezentanții Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor din SUA.

Primele simptome sunt durerile de cap severe, febră, greață și vărsături. Pe măsură ce infecția cu amiba se agravează, persoanele pot prezenta convulsii sau halucinații.

Ce trebuie să ştii despre amibă devoratoare de creier

Amibele ucigătoare care trăiesc în lacurile cu apă dulce pot pătrunde în corp prin nas şi să atace creierul, unde se hrănesc până când gazda moare. Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), naegleria fowleri – amibă care devorează creierul – este un microorganism unicelular care poate cauza meningoencefalita primară amibiana.

Vă puteţi contamina când înotaţi, dacă vă irigaţi sinusurile cu apă infectată, faceţi scufundări sau orice altă activitate în care v-ar putea intra apa în nas. Odată ajunsă în nas, amibă se deplasează până la creier, unde distruge ţesutul şi poate duce la umflarea creierului şi la moarte, potrivit CDC.

„În anii care urmează, cum temperaturea globală este în creştere, ne aşteptam să vedem mai multe cazuri”, susţine Michael de la CDC

Adauga un comentariu