Un cunoscut retailer de încălțăminte își extinde vânzările în România! Este vorba despre gigantul german Deichmann. Compania rămâne lider de piață în comerțul cu amănuntul de încălțăminte în România și va da lovitura și în 2025. Retailerul va deschide 6 magazine până la sfârșitul anului.
Un cunoscut retailer de încălțăminte își extinde vânzările în România!
Retailerul de încălțăminte Deichmann anunță producții record și anul acesta. Deichmann a încheiat anul 2024 cu o creștere a vânzărilor de peste 10%, ajungând la un volum de peste 730 de milioane de lei, dar va da lovitura și în 2025. Deichmann este prezentă pe piața din România din 2007 și deține 120 de magazine în România, însă conducerea a anunțat că va deschide 6 noi magazine până la finalul anului. Compania își propune să deschidă încă 6 magazine în România, iar alte 7 vor fi modernizate conform noului concept de design al magazinului.
„Promisiunea noastră este aceasta: oferim încălțăminte la modă și branduri de top în magazine moderne, cu consiliere prietenoasă, la cel mai bun preț posibil pentru întreaga familie. Această promisiune este ceea ce ne definește ca DEICHMANN, iar oamenii din România apreciază acest lucru. Acesta este și motivul succesului nostru – mai ales în vremuri dificile din punct de vedere economic.”, a declarat Daniel Popa, director general.
Retailerul de încălțăminte continuă procesul de modernizare în toate magazinele, iar conducerea are de gând să își extindă activitatea și să îmbunătățească serviciile. De exemplu, în 2024, a fost lansat serviciul Click & Collect. Astfel, se oferă clienților posibilitatea de a comanda online și de a ridica produsele dorite de la magazinul Deichmann dorit.
Se demolează o cunoscută fabrică de încălțăminte din țară
Fabrica de încălțăminte Dâmbovița din București se află în demolare. Fabrica a fost înființată în 1948 și cuprindea 15 ateliere de pielărie și tăbăcărie, devenind rapid una dintre cele mai mari fabrici de încălțăminte din România. În anii ’80, fabrica se întindea pe 135.000 mp și avea peste 8.000 de angajați. După 1990, în contextul economiei de piață, activitatea a intrat în declin, iar spațiile au fost treptat închiriate sau vândute.
Terenul pe care a fost construită fabrica a fost cumpărat de Vastint, dezvoltatorul imobiliar deținut de acționarii IKEA. Conform economica.net, Vastint a intrat în posesia acestui teren în două etape: o primă parte a fost cumpărată în 2019 de la fondatorii brandurilor Exotique și Musette, iar cea de-a doua parte a fost achiziționată în 2023 de la dezvoltatorul grec Reds. După certificatul de urbanism emis în 2009, pe acest teren ar putea fi construite imobile cu înălțimi de până la 19 etaje, destinate locuințelor și birourilor. Rămâne de văzut dacă proiectul va fi aprobat și dacă în locul fabricii faimoase aflată în demolare se vor construi blocuri.
O altă fabrică faimoasă care a ajuns o ruină este „Vâscoza”, unde se produceau textile din celuloză pentru nu mai puțin de 70 de întreprinderi din România. Fabrica cunoscută cu numele de ,,Vâscoza” a fost înființată în 1938, iar în primii ani ai regimului comunist a devenit unul dintre cele mai importante centre industriale din țară. La începutul anului 1990, uzina a fost privatizată, iar numărul de muncitori a fost redus la 100. Ulterior, fabrica a fost închisă definitiv. Vestea bună este că mai multe fabrici și firme își extind activitatea în țară. Este și cazul retailerului de încălțăminte Deichmann, care își extinde activitatea în 2025 și deschide încă 6 noi magazine în România.