National

Un deputat PNL trage un semnal de alarmă! E nevoie de o reformă pentru pensionari

Publicat: 06 mart. 2021
pensionarii reclamă inechități, iar instanțele de judecată le dau dreptate

Deputatul liberal Florin Roman afirmă că „e nevoie ca de aer de un restart total pe legea pensiilor, în care principiul contributivităţii să primeze”. Liberalul afirmă că cele mai dese întâlniri le are cu pensionari, care reclama diferite inechităţi, iar instanţele de judecată le dau dreptate.

”Majoritatea celor care vin în audienţe sunt pensionari care reclamă inechităţi în calculul pensiei. Sau discriminări în baza grupelor de muncă neacordate. Regula este că statul nu le dă niciodată dreptate. Ei nu renunţă la ideea că statul îi fură şi acţionează în instanţă care, de cele mai multe ori, le dă pensionarilor dreptate…nu statului. Asta în cazul în care pe timpul procesului…mai au zile de trăit. Alţii, din păcate, mor până să li se facă dreptate…”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Florin Roman.

Potrivit acestuia, dinamica legislativă şi intervenţiile dese asupra actelor normative au făcut mai mult rău decât bine.

”Discriminările pentru cei cu munca egală s-au adâncit. E nevoie ca de aer de un restart total pe legea pensiilor, în care principiul contributivităţii să primeze”, a mai scris Roman, care apreciază că trebie aplicat principiul ”la muncă egală, plată egală”.

Adauga un comentariu