Actualitate

Un director Romsilva a fost retrogradat din funcţie după ce a contestat retrocedarea unei păduri către Florin Cîțu

Publicat: 06 nov. 2020
directorul Regionale Romsilva
Gheorghe Mihăilescu a fost directorul Regionalei Naționale de la Romsilva de unde a fost demis după ce ar fi deschis procese împotriva unor retrocedări către familia lui Florin Cîțu

Momente incredibile în Vâlcea unde un director Romsilva a fost retrogradat din funcţie pentru că a contestat retrocedarea unei păduri către familia ministrului Florin Cîțu. Bărbatul a ajuns, din director al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, la un simplu inginer.

Gheorge Mihăilescu, fostul director, consideră că întreaga retrogradare din funcţie are legătură cu familia ministrului de Finanţe din Guvernul Orban. Acesta spune că i-a refuzat retrocedarea unei păduri.

Gheorghe Mihăilescu a depus o contestaţie în instanţă

Gheorghe Mihăilescu care a fost retrogradat temporar din funcţie a ales să depună o contestaţie a deciziei. Acesta s-a adresat instanţelor de judecată şi aşteaptă prima înfăţişare în cadrul litigiului de la muncă. Este a doua contestare care a fost depusă pe speţa asta. În prima speţă, cei de la Regionala Naţională a Pădurilor Romsilva (RPN Romsilva) şi-a modificat decizia de a-l suspenda pe Mihăilescu printr-o serie de presupuse abateri făcute de acesta. Totuşi, fostul director considera că aceste abateri menţionate de RPN Romsilva sunt doar o perdea pentru a ascunde un adevărat abuz.

Fostul director este de părere că deciziile luate de superiori sunt abuzuri şi au legătură cu natură politică. Acesta este înregimentat în PSD, partidul care nu mai este la guvernare, dar şi de la demersurile făcute împotriva familiei ministrului de Finanţe, Florin Cîțu, familie care decine în Vâlcea mai multe proprietăţi.

Ce suspiciuni au apărut în legătură cu familia lui Florin Cîțu

Gheorghe Mihăilescu a avansat câteva ipoteze despre destituirea lui din funcţie. Concret, acesta susţine că a atacat în instanţă dreptul la proprietate a unei părţi de pădure deţinute de familia Cîțu. Vorbim despre un teren de 11 hectare, un teren care afirmă că aparţine statului român, nicidecum familiei ministrului de Finanțe. Terenul care a fost retrocedat de statul român se afla în localitatea Voineasa din Vâlcea. Vâlceanul bănuieşte că acesta este unul dintre motivele pentru care s-a dorit îndepărtarea sa din funcţiile de conducere.

Un alt motiv care l-a îndreptăţit să creadă că schimbările din viaţa sa profesională sunt legate de familia Cîţu o reprezintă decizia ministrului de Finanţe de a desființa un departament din cadrul ministerului în aceeaşi zi în care a fost luat decizia de schimbare a sa din funcţia de director general al RPN Romsilva. Departament care ar fi trebuit să apere Statul Român în procesul de retrocedare a celor 50 de hectare de teren către familia Cîţu, la Vidra – Voineasa.

Între timp, Curtea de Apel Bucureşti a decis la finele lunii iunie suspendarea deciziei privind desfiinţarea Direcţiei Generale Juridice a Ministerului de Finanţe şi concedierea angajaţilor.

„Sunt presupuneri, pentru că nu am dovezi”, mai recunoaşte Gheorghe Mihăilescu despre bănuielile legate despre ce s-a întâmplat la finele lunii ianuarie a acestui an când încă era director al RPN Romsilva. „În ziua de 28 ianuarie mi s-a cerut să găsesc o soluţie… Eram conştient că pot intra într-un blocaj instituţional cu autoritatea care îmi dădea bugetul (Ministerul Finanţelor – n.r.). Nu-mi aproba bugetul, bloca o instituţie întreagă”. Numai că în aceeaşi zi a fost internat de urgenţă la Spitalul Colentina din cauza oboselii extreme cauzată de activitatea profesională intensă: „Am un obicei de a munci foarte mult”.

Comentarii
  • Scarba de Catu pentru ca si-a luat propriul dosar, pentru a-l musamaliza,nu pateste nimic.Oare autosesizarea autoritatilor competente,mai exista?Sau la catari nu se aplica.

  • Asta e tara pe care lăsăm fara a face nimic sa facă ce vor când ajung la conducere politicienii.
    Nu au reguli pentru ei nu sunt decât interese.
    Instituțiile politizate nu vor face nimic dimpotrivă răspund la comenzile pe care le primesc pentru a nu pierde locul de munca.

Adauga un comentariu