Local

Un elev și un profesor, testați pozitiv cu noul coronavirus. Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Publicat: 06 nov. 2020
Date privind pandemia de coronavirus din România
Date privind pandemia de coronavirus din Iași

Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu COVID-19 a unui elev şi a unui cadru didactic, 2 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă. Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU. 

Am inclus solicitările de astăzi. Au funcționat în scenariul roșu 122 de clase și 43 de școli: 40 din cauza incidenței îmbolnăvirilor din localitate, 2 din cauza condițiilor de funcționare specifice și 1 din cauza îmbolnăvirii profesorilor sau elevilor din școală.

Unităţi de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUSPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
LICEUL TEHNOLOGIC DE ELECTRONICĂ ŞI TELECOMUNICAŢII „GHEORGHE MÂRZESCU”, IAŞI un elev 1 Clasa a VII-a A
LICEUL TEHNOLOGIC DE TRANSPORTURI ȘI DE CONSTRUCȚII, IAŞI un cadru didactic 5 Clasa a X-a B, Clasa a XI-a A, 

Clasa a IX-a B, Clasa a X-a B, 

Clasa a XIII-a A

În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri:

  • izolarea cazurilor confirmate;
  • igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete);
  • reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 06 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 12363 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 307 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4405 au fost externate (cu 53 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 253.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 06 noiembrie 2020, sunt ocupate 486 de paturi, din care 41 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 42, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, unul la Spitalul Mobil Letcani, 3 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iasi si 13 la Spitalul de Neurochirurgie. In momentul de faţă mai sunt libere 12 paturi ATI: 5 la Spitalul Mobil Letcani, 3 la Spitalul de Neurochirurgie, 3 paturi la Spitalul de Pneumologie si unul la Spitalul Municipal Pascani.

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 190 de paturi: 9 la Spitalul Mobil Letcani, 3 paturi la Spitalul de Pneumologie, 5 paturi la Spitalul de Recuperare, 58 de paturi la Spitalul CF Paşcani, 44 la Spitalul de Boli Infecţioase, 24 de paturi la Spitalul Militar, 29 de paturi la Spitalul Harlau şi 18 de paturi la Spitalul CF Iaşi. 

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 24 de bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 06 noiembrie 2020, un număr de 3998 de persoane se află în izolare, iar 3360 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 8694 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 11605 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu