International

Un fost parlamentar susține un grup partizan din spatele atacului cu drone de la Kremlin

Publicat: 03 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Un fost parlamentar susține un grup partizan din spatele atacului cu drone de la Kremlin
Un fost parlamentar susține un grup partizan din spatele atacului cu drone de la Kremlin

Un fost deputat rus legat de grupuri militante din Rusia susține că recentul atac cu drone asupra Kremlinului este opera a ceea ce el numește partizani ruși, nu armata ucraineană.

Într-un interviu exclusiv, Ilya Ponomarev i-a spus lui Matthew Chance de la CNN că „este unul dintre grupurile partizane ruse”, adăugând că „Nu pot spune mai multe, deoarece încă nu și-au revendicat public responsabilitatea”.

A fost singurul parlamentar rus care a votat împotriva anexării Crimeei

Ponomarev, care acum trăiește în exil în Ucraina și Polonia, a fost singurul parlamentar rus care a votat împotriva anexării Crimeei de către Rusia în 2014 și de atunci a fost inclus pe o listă de suspecți de terorism, potrivit autorităților ruse.

Miercuri, Kremlinul a acuzat Ucraina că este responsabilă pentru două atacuri cu drone asupra Kremlinului.

Într-o declarație, Kremlinul a spus: „Considerăm aceste acțiuni ca pe un atac terorist planificat și o tentativă de asasinat”, adăugând că „Rusia își rezervă dreptul de a lua contramăsuri oriunde și oricând consideră necesar”.

Membrii grupului de partizani din Rusia sunt de obicei „tineri, studenți, locuitori ai orașelor mari

Potrivit lui Ponomarev, membrii grupului de partizani din Rusia sunt de obicei „tineri, studenți, locuitori ai orașelor mari. Sunt conștient de activitatea partizană din aproximativ 40 de orașe din Rusia”, a spus el pentru CNN.

„Toate grupurile de partizani au propriul lor accent, specialitatea lor, cunoștințele lor de bază. Unele dintre ele sunt concentrate pe sabotajele căilor ferate, altele fac incendierea posturilor de recrutare militară. Unii dintre ei atacă activiști pro-război, alții fac atacuri de hacking”, a spus el.

Potrivit lui Ponomarev, atacurile cu drone în interiorul Rusiei reprezintă o „nouă linie de operare” pentru grupuri, despre care spune că reprezintă o „adevărată amenințare”.

„Ceea ce Putin vinde națiunii și mai ales elitelor este sentimentul de invulnerabilitate și securitate. Iar partizanii le distrug pe amândouă. De fapt spun că războiul este aici și voi, băieți, personal, nu sunteți în siguranță”, a spus Ponomarev.

Comentarii
Adauga un comentariu