Eveniment-Social

Un functionar a declarat razboi autoritatilor pentru a-si proteja combinatiile

Publicat: 30 sept. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un functionar a declarat razboi autoritatilor pentru a-si proteja combinatiile
1

@ Acesta solicita despagubiri pentru un teren pe care l-a luat tot de la stat

In primul rand justitia ar trebui sa se intrebe cum de a reusit un functionar public sa intre in astfel de combinatii. Implicat in dosare penale alaturi de Gheorghe Tataru fostul primar al orasului Targu Frumos, functionarul Petrica Feopenta a dat in judecata statul pentru a face rost de niste bani. Fostul contabil de la Targu Frumos, in prezent angajat al Primariei Baltati, a deschis doua procese impotriva statului solicitand unele despagubiri pentru un teren care culmea se afla tot in proprietatea autoritatilor. Individul a concesionat in anul 2009 un teren aflat la marginea drumului national care leaga orasul Targu Frumos de Harlau. Terenul in suprafata de 1.100 metri patrati se afla chiar in Targu Frumos si l-a concesionat in perioada in care era contabilul primariei orasului. Proprietarul terenului, Consiliul Judetean i-a fixat lui Feopenta o redeventa de 20.000 lei.

Citeste si: Plangere penala cu zeci de capete de acuzare impotriva unui fost primar de oras

Pe suprafata respectiva isi desfasoara activitatea o firma de transport de care se pare ca functionarul public nu ar fi deloc strain. Si, desi obtine profit exploatand un bun al statului, Feopenta a deschis recent doua procese impotriva Consiliului Judetean solicitand unele despagubiri. Acesta solicita sa fie despagubit deoarece pe suprafata respectiva se afla o antena de telecomunicatii care ar ocupa vreo 300 metri patrati.

Prin urmare despagubirile se refera la faptul ca din anul cand a concesionat terenuri, adica din 2009, nu s-a putut folosi deloc de cei 300 metri patrati, desi a platit redeventa pentru intreaga suprafata de 1.100 metri patrati. Judecatorii ieseni nu prea s-au lasat convinsi de aceste argumente si de aceea nici nu prea i-au dat dreptate. Ieri, la Curtea de Apel Iasi a avut loc un nou termen intr-unul din procesele deschise de Feopenta. Procesul a ajuns la instanta superioara deoarece Feopenta a pierdut la celelalte instante si a facut recurs. Nici judecatorii de la Curtea de Apel nu se lasa „aburiti”. In timpul dezbaterilor acestia au constatat ca Feopenta minte atunci cand sustine ca nu a stiut in momentul concesionarii ca pe suprafata respectiva se afla o antena. La dosar exista o adresa in care Feopenta il someaza chiar in anul 2009 pe proprietarul antenei sa o ridice de pe suprafata respectiva. Statutul functionarilor publici le interzice acestora sa fie implicati in relatii comerciale sau alte activitati generatoare de profit.

Adauga un comentariu