Local

Un funcționar din Primărie, un patron și o firmă, acuzați de ilegalități cu bani europeni! Au recunoscut totul în fața procurorilor DNA! (Exclusiv)

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un funcționar din Primărie un patron și o firmă acuzați de ilegalități cu bani europeni Au recunoscut totul în fața procurorilor DNA Exclusiv
Procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în fața instanței a unui funcționar din Primărie, a unui patron și a unei firme, acuzați de ilegalități cu bani europeni

Un funcționar din Primărie, un patron și o firmă sunt acuzați de ilegalități cu bani europeni! Aceștia au recunoscut totul în fața procurorilor DNA! Mai mult, societatea comercială Agro Heleșteni SRL a și achitat prejudiciul calculat de anchetatori în acest dosar

Dosare incendiare, pe rolul instanțelor ieșene! Un funcționar din Primărie, un patron și o firmă sunt acuzați de ilegalități cu bani europeni!

Astfel, recent, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au dispus trimiterea la instanță a trei acorduri de recunoaștere a vinovăției. Mai exact, anchetatorii anticorupție au trimis la Tribunalul Iași acordul încheiat cu Benone Șofrac, la data faptei administrator al SC Agro Heleșteni SRL. Acesta este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Un funcționar din Primărie, Liviu Vasile Axinia, acuzat de ilegalități cu bani europeni!

Pe lângă administratorul firmei respective, și un funcționar din Primărie este acuzat de complicitate. Astfel, într-o altă cauză, Liviu Vasile Axinia, la data faptei inspector în cadrul compartimentului agricol al Primăriei Heleșteni, este acuzat de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.  În plus, societatea comercială Agro Heleșteni SRL este acuzată tot de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, conform procurorilor DNA.  Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al proceselor penale. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Au recunoscut comiterea acuzațiilor în fața procurorilor DNA!

Cele trei părți implicate în aceste dosare au recunoscut totul în fața procurorilor DNA. De altfel, anchetatorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au și relatat că infracțiunile au fost comise în urmă cu aproximativ 6 ani.

„Infracțiunile menționate au fost comise în perioada în perioada 2013-2014. Acestea au constat în depunerea la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) de către administratorul SC Agro Heleșteni SRL, ajutat de inculpatul Liviu Vasile Axinia, a mai multor documente care conțineau informații necorespunzătoare adevărului (tabelul centralizator al contractelor de arendă, diverse adeverințe etc.), în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin, pentru o suprafață de teren pe care nu o deținea în realitate”, potrivit procurorilor DNA.
Anchetatorii au adăugat că, prin aceste demersuri, s-a produs un prejudiciu în valoare de 8.790 de lei. Însă prejudiciul a fost achitat în totalitate de către administratorul SC Agro Heleșteni SRL. Rămâne de văzut ce decizie va lua în privința acestui funcționar din Primărie, a patronului și a firmei, acuzați de ilegalități cu bani europeni.

 

Adauga un comentariu