International

Un hotel din Havana a fost spulberat în urma unei explozii – VIDEO

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un hotel din Havana a fost spulberat în urma unei explozii - VIDEO
Pe fondul restricțiilor COVID, încă în vigoare în Cuba, este posibil ca locația să nu fi fost foarte populată

O explozie de mari proporții a distrus hotelul Saratoga, din centrul capitalei cubaneze, Havana.

„Martorii au descris o explozie imensă, ca și cum ar fi fost o bombă de mari dimensiuni”, a relatat, vineri, corespondentul CNN, Patrick Oppmann, aflat în Havana.

Jurnalistul a spus că, atunci când a ajuns la fața locului, prima sa impresie a fost similară celei produse de imaginile atentatului de la ambasada SUA din Nairobi, Kenya, din 1998, revendicate de organizația islamistă Al Qaida. Alți martori, citați de corespondentul CNN au indicat prezența în zonă a unor canistre de gaz.

Partidul Comunist Cubanez susține ipoteza că explozia ar fi pornit de la un transfer de gaz lichefiat

De altfel, publicația Partidului Comunist Cubanez menționează informații vehiculate pe rețelele sociale și care acreditează ipoteza că explozia ar fi fost provocată de un transfer de gaz lichefiat dintr-un camion.

În prezent, salvatorii caută supraviețuitori printre ruinele clădirii, care a fost în cea mai mare parte distrusă. Nu este clar câte persoane se aflau în clădire la momentul deflagrației.

Hotelul este unul foarte cunoscut

Saratoga este cunoscut drept un hotel de lux. Pe fondul restricțiilor COVID, încă în vigoare în Cuba, este posibil ca locația să nu fi fost foarte populată.

Cauza exploziei produse în cursul dimineții (vineri după-amiază în România) urmează să fie stabilită cu certitudine de autorități

Corespondentul CNN a indicat că atentatele sunt rare în Cuba, unde autoritățile exercită o supraveghere strictă a populației iar poliția locală este cunoscută pentru eficiența în reprimarea manifestațiilor de protest.

Adauga un comentariu