Local

Un ieșean a băgat în sperieți locatarii unui bloc cu câteva lădițe de lemn. Le-a dat foc lângă un perete și a provocat pagube de zeci de mii de lei

Publicat: 03 iul. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Un ieșean a băgat în sperieți locatarii unui bloc cu câteva lădițe de lemn. Le-a dat foc lângă un perete și a provocat pagube de zeci de mii de lei
Alexandru Mosu în vârstă de 49 de ani a înspăimântat un bloc întreg, după ce a constituit un scenariu parcă desprins din filme

Un ieșean a băgat în sperieți locatarii unui bloc cu niște lădițe de lemn. Acesta le-a dat foc lângă un perete și a provocat pagube de zeci de mii de lei. Bărbatul a ajuns în spatele gratiilor

Alexandru Mosu, în vârstă de 49 de ani, a înspăimântat un bloc întreg după ce a constituit un scenariu parcă desprins din filme. Acesta a dat foc la niște lădițe de lemn lângă un perete, distrugând câteva etaje și cauzând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.

Un ieșean a băgat în sperieți locatarii unui bloc cu câteva lădițe de lemn

Alexandru Mosu a făcut circ într-un bloc din Iași, după ce a dat foc la o lădiță de lemne în bloc, distrugând aproape tot. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și l-au reținut pentru 24 de ore.

„În ziua de 30 iunie 2023, polițiștii Secției 1 Poliție Iași au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 49 de ani, din Iași. În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în dimineața zilei de 25 iunie a.c. a dat foc unor lădițe din scândură ce erau depozitate în apropierea unui bloc de pe strada Plăieșilor din mun. Iași, foc care s-a propagat la izolaţia blocului și s-a extins până la etajul al patrulea, provocând distrugeri în valoare de circa 30.000 de lei (tencuiala exterioară, alimentarea cu apă şi interiorul de pe scara blocului)”, au declarat reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Alexandru Mosu va rămâne după gratii

Judecătorii ieșeni au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, iar acesta va petrece următoarele zile după gratii.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul de urmărire penală în ceea ce îl priveşte pe inculpatul. În baza art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. (4) Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.07.2023 şi până la data de 30.07.2023, inclusiv. În baza art. 230 alin. (1) Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului cu datele de stare civilă sus-menţionate”, au spus judecătorii ieșeni.

Rămâne de văzut ce vor mai descoperi oamenii legii în cursul cercetărilor și dacă se va dispune arestarea lui Alexandru Mosu pentru următoarea perioadă, fiindcă a băgat în sperieți locatarii unui bloc.

Comentarii
  • Tipul e un contabil bun, lucreaza la o firma mare cu 450 angajati.
    De fapt motivul real pt acest scandal, ar fi salariile din domeniu, pur si simplu omul a cedat psihic.
    Acesta a vazut la tv cum pompierii, medicii primesc mariri de ordinul miilor de lei, iar un contabil /economist in Iasi, primeste 2.100 lei net pe luna.
    E bataie de joc la adresa absolventilor FEAA. Acestia, dupa 5 ani de facultate primesc in mana mai putin decat un taximetrist cu 8 clase.

  • Nu plateste nimeni, toata paguba din scara blocului se pune pe cheltuieli. Contabila de la asociatie rezolva
    totul,banii de reparatii vor fi din fondul de rulment.
    La ce salarii primesc contabilii in Iasi, se mai intampla ca unul din noi sa „sara” parleazul.

  • Adevarul e ca acest articol este comandat, stiu cazul foarte bine, omul sa dorit sa fie scos tap ispasitor…. acea persoana de care se vorbeste nu a fost pe camerele video, acesta a fost luat din casa de politie pe baza declaratiei unor oameni frustrati din bloc ca nu le placea fata lui.

Adauga un comentariu