Economic Local

Un ieșean a fost numit secretar general în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Liviu Bulgaru este mâna dreaptă a ministrului Adrian Oroș

Publicat: 07 apr. 2021
Liviu Bulgaru, la biroul din sediul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (CRFIR)
Liviu Bulgaru, fost consilier județean și specialist în accesarea de fonduri europene, a fost numit secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Este al treilea ieșean numit într-o funcție atât de importantă, după ce Liviu Brătescu și Adrian Covăsnianu au fost numiți secretari de stat în cadrul Ministerului Culturii, respectiv al Ministerului Transporturilor

Ieșeanul Liviu Bulgaru, fost consilier județean și specialist în accesarea de fonduri europene, ocupă funcția de secretar general în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Liviu Brătescu și Adrian Covăsnianu sunt alți doi ieșeni care au fost numiți secretari de stat în cadrul Ministerului Culturii, respectiv Ministerul Transporturilor

Liviu Bulgaru a fost numit ieri, 5 aprilie 2021, secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

„Numirea a fost făcută astăzi (n.r.- ieri, 5 aprilie 2021). Nu pot să vă spun foarte multe despre planurile din cadrul Ministerului, doar că vom respecta politica Guvernului”, susține Liviu Bulgaru, care de ieri este mâna dreaptă a lui Adrian Oroș, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ieșeanul lucrează de 20 de ani în domeniul fondurilor europene, fiind atât director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Iași, cât și director al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (CRFIR), adjunctul directorului general al acestei instituții, respectiv Ficu Anghel. Cele două instituții gestionează acordarea fondurilor europene în regiunea Moldovei, fiind subordonate MADR. Liviu Bulgaru are diploma universitară obținută la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Mecanică- specialitatea Mecanică Agricolă și este licențiat al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, Facultatea de Mecanică- specialitatea Mașini și instalații pentru agricultură și industrie alimentară.

Liviu Bulgaru este al treilea ieșean numit într-o funcție importantă, în cadrul unui minister

De asemenea, a finalizat un curs post universitar în managementul instituțiilor publice și studii de masterat în specializarea Inginerie Mecanică Agro-Alimentară. În cadrul studiilor doctorale de agricultură ecologică, Liviu Bulgaru a publicat mai multe materiale privind introducerea unor noi tehnologii în agricultură. Specialistul numit ieri secretar general este al treilea ieșean care a fost numit într-o funcție importantă din cadrul unui minister, după ce Liviu Brătescu a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, iar Adrian Covăsnianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. Cel din urmă a arătat că oficialii din Ministerul Transportului au fost interesați de proiectul privind trenul metropolitan care leagă toate comunele din jurul Iașului.

„În urma discuțiilor și a negocierilor s-au propus o serie de pasaje subterane în zona Manta Roșie-Bularga, Nicolae Iorga-Mircea cel Bătrân, dar și de pasarele pietonale din Canta-Dacia. În același timp, trenul metropolitan necesită crearea infrastructurii specifice prin materializarea de puncte de oprire, dublarea liniilor și electrificarea sectorului de la Socola spre Holboca/Cristești-Jijia”, a spus Adrian Covăsnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Fermierii din Iași scot utilajele în stradă, nemulțumiți fiind de faptul că nu au primit despăgubirile de secetă

Liviu Bulgaru, mâna dreaptă a ministrului Adrian Oroș, a preluat funcția de secretar general în cadrul MADR într-o perioadă tumultuoasă pentru această instituție. Fermierii din Iași, dar și din toată țara au cerut demisia Ministrului Agriculturii după ce acesta nu și-a respectat promisiunea făcută fermierilor cu privire la acordarea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară, motivând faptul că nu sunt bani pentru plata acestor ajutoare financiare.

Astfel, în ultima lună, agricultorii au protestat atât în fața Ministerului Agriculturii, cât și în fața Prefecturilor din mai multe orașe din țară. Pentru că aceștia au primit doar promisiuni și situația nu s-a rezolvat, au decis să protesteze din nou astăzi, 7 aprilie 2021. Agricultorii au decis să scoată utilajele în stradă, fiind nemulțumiți de tergiversarea acordării despăgubirilor pentru calamitățile culturilor din primăvara anului 2020, dar și pentru întârzierea plății procentului rămas de plată pentru culturile din toamnă, din anul 2019. Astăzi vor protesta sute de fermieri din regiunile de Est, Sud-Est și Sud ale țării.

Comentarii
Adauga un comentariu