Economic Local

Un ieșean care arunca cojile de semințe pe jos a primit o amendă usturătoare

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean care arunca cojile de semințe pe jos a primit o amendă usturătoare

Autoritățile locale par să fie tot mai drastice în privința persoanelor care nu respectă normele de curățenie pe raza municipiului Iași. „Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au sancționat contravențional, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, cu amendă în valoare de 600 lei, pe D.R., întrucât a fost depistat în timp ce consuma semințe de floarea-soarelui într-un loc public”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.
Astfel de sancțiuni sunt aplicate la ordinea zilei de către oamenii legii în ultima perioadă. De precizat faptul că, în perioada 24.04.2020-26.04.2020, polițiștii locali au intervenit operativ la 15 sesizări primite prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași și 19 sesizări primite prin intermediul Dispeceratului Poliției Municipiului Iași.

Cerșetorii au fost luați în vizor de oamenii legii

Numeroase sancțiuni au fost aplicate și în cazul cerșetorilor. În perioada menționată, 30 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pe S.P., întrucât a fost depistată în timp ce apela la mila trecătorilor, fiind aptă de muncă”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu