Local

Un ieșean de 39 de ani a fost resuscitat și salvat de colegii de muncă, după ce i s-a făcut rău

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieșean de 39 de ani a fost resuscitat și salvat de colegii de muncă după ce i s-a făcut rău
Un ieșean de 39 de ani a fost resuscitat și salvat de colegii de muncă, după ce i s-a făcut rău

Un bărbat de 39 de ani a fost salvat de colegii de muncă după ce i s-a făcut rău. Acesta era la muncă, în cartierul Dacia din municipiul Iași, dar s-a prăbușit. Din fericire, colegii săi au intervenit imediat și au început manevrele de resuscitare până la sosirea cadrelor medicale.

Bărbatul a fost transportat la spital și primește îngrijiri medicale de specialitate.

„Pacient de 39 ani, aflat la locul de muncă (incinta la Comat în Dacia), cunoscut cu hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, angina microvasculară, tabagismul activ, a prezentat dispnee, durere toracică, episod sincopă, ulterior inconștient, cu manevre de resuscitare efectuate de către colegii săi (MCE, ventilație gură la gură) găsit în FV, aplicate 15 SEE cu 200 j ,trombolizat cu Metalyse 8000Ui, cu reluarea ROSC după 57 minute cu frecvență cardiacă 100/min și
TA = 120/70 mmhg. După reluarea ROSC, reflex de deglutiție prezent, deschide ochii, mișcă membrele superioare și inferioare motiv pentru care a necesitat sedare și s-a instaurat suport inotrop pozitiv. Pacientul a fost recent investigat cardiologic pentru dureri toracice în perioada 06.04 – 08.04, inclusiv cu coronarografie – normală. Colegii i-au salvat viața, sperăm să supraviețuiască”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași.

Adauga un comentariu