Actualitate

Un important sociolog: PNL a scăzut dramatic în sondaje, iar PMP are o creştere spectaculoasă

Publicat: 15 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un important sociolog PNL a scăzut dramatic în sondaje iar PMP are o creştere spectaculoasă

Președintele Biroului de Cercetări Sociale, sociologul Bruno Ștefan, a prezentat rezultatele parțiale ale unui sondaj de opinie pe care îl va finaliza marți. Astfel, potrivit rezultatelor obținute până în prezent, PNL este partidul care înregistrează cea mai mare scădere în intențiile de vot, în timp ce PMP și USR sunt formațiunile politice care au parte de cele mai mari creșteri în ochii electoratului.

Sociologul Bruno Ștefan susține, pentru psnews.ro că ALDE, partidul condus de Călin popescu Tăriceanu, se prăbușește, fiind la un pas de dispariție.

”PNL a pierdut peste 10 procente față de ce avea la începutul anului. La începutul anului PNL avea 46% în sondaje. Estimez că se va duce undeva la 32%, dar încă nu am nimic cert. Marți urmează să finalizez toate datele. Cert este că PNL este în scădere. Câștigătorul cel mai important este USR, care a câștigat mai mult decât dublu în această perioadă.

PSD scade și el, potrivit datelor obținute până acum. Pensionarii răspund mult mai greu și o mare parte refuză. Aștept echilibrarea. Însă, PSD este perdant în favoarea PRO România. PNL pierde și în favoarea PMP. Dacă PMP era la sub 4% în sondaje în februarie, acum este la mai mult de 8%. PMP a crescut foarte mult datorită declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu. Practic, el a ridicat partidul la 8%. În perioada aceasta, oamenii au avut nevoie de voci care par că stăpânesc un fenomen. În schimb, ALDE se prăbușește de nu mai există. Și UDMR îmi apare foarte scăzut.

Arafat este personajul momentului. Îmi apare cu o diferență zdrobitoare față de ceilalți.

Adauga un comentariu