Local

Un individ a tras de 3 ori cu pistolul în trafic către mașina unui rival. Poliția a intrat pe fir și l-a săltat pe suspect. Acum a venit „nota de plată” pentru agresor, care este fiul unei grefiere

Publicat: 10 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un individ a tras de 3 ori cu pistolul în trafic către mașina unui rival. Poliția a intrat pe fir și l-a săltat pe suspect. Acum a venit nota de plată pentru agresor care este fiul unei grefiere
Un individ, fiu de grefieră, a fost condamnat la 14 ani de temniță, după un scandal în trafic

Judecătorii l-au pedepsit ieri pe fiul unei grefiere, după ce acesta a fost implicat într-un scandal în trafic. Astfel, Ștefan Eduard Ciocoiu a primit o pedeapsă de 14 ani de pușcărie pentru tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Anchetatorii susțin că individul a scos o armă în urma unui conflict ce a avut loc pe stradă

Fiul unei grefiere a fost pedepsit la ani grei de temniță! S-a ajuns aici în urma unui scandal petrecut în trafic. Ieri a venit „nota de plată” pentru „pistolar”. Astfel, judecătorii l-au condamnat pe Ștefan Eduard Ciocoiu la 14 ani de pușcărie pentru tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Mai mult, individul a fost obligat de magistrați să achite și despăgubiri.

„Instanța admite în parte acțiunea civilă. Obligă inculpatul la plata către partea civilă M.F. a sumei de 25.000 de lei, cu titlu de daune morale. Ia act că persoana vătămată C.S. nu s-a constituit parte civilă în dosarul penal”, au precizat ieri judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ștefan Eduard Ciocoiu, acuzat că a scos pistolul în trafic

Procesul lui Ștefan Eduard Ciocoiu a început pe data de 13 martie 2020. Atunci, procurorii au decis trimiterea în judecată a lui Ștefan Eduard Ciocoiu, sub acuzațiile de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Conform anchetatorilor, pe 29 noiembrie 2019, tânărul a fost protagonistul unui incident destul de grav. Oamenii legii au susținut că tânărul a tras 3 gloanțe în autoturismul în care se afla un membru al clanului Modoranu, din Bârlad.

La scurt timp de la incident, polițiștii au pornit în căutarea suspectului, însă, inițial, el nu a fost de găsit și nici nu s-a prezentat de bunăvoie la audieri. Mai mult, în timp ce era căutat de polițiști, Ciocoiu a apărut la un post de televiziune pentru a nega acuzațiile ce i se aduc. El a susținut că acuzațiile sunt neadevărate și că la mijloc ar fi vorba despre o înscenare. Acesta a recunoscut doar că s-a șicanat în trafic cu rivalul său. Ciocoiu a negat că s-ar sustrage cercetărilor, ci doar „persoanelor care aplică legea în județul Vaslui”.

„Pistolarul”, dat în urmărire de către anchetatori

În noaptea de 29 noiembrie 2019, un tânăr de 26 de ani, din Bârlad, sunase la 112, anunțând că asupra autoturismului cu care circula s-au tras mai multe focuri de armă. Atacatorul nu a mai fost prins de echipajele de Poliție mobilizate în zonă. În urma cercetărilor la fața locului, s-a constatat că asupra autoturismului respectiv s-au tras 3 gloanțe. Unul dintre ele a atins tetiera din dreptul șoferului. Victima asupra căreia s-a tras l-a indicat pe cel care ar fi îndreptat pistolul asupra sa în persoana lui Ștefan Eduard Ciocoiu. Pentru că nu a fost de găsit inițial, oamenii legii au emis o alertă, fiul grefierei din cadrul Judecătoriei Bârlad fiind dat în consemn la frontieră. Ulterior, tânărul a fost prins de polițiști, reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost arestat preventiv.

După ce a fost încătușat, „pistolarul” a fost pus în libertate de judecătorii ieșeni

După ce a fost prins și încătușat, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au decis să îl trimită acasă pe tânărul acuzat de tentativă de omor calificat.

„Instanța admite contestația formulată de inculpatul Ștefan Eduard Ciocoiu, împotriva încheierii pronunțate de Tribunalul Vaslui. Admite cererea formulată de inculpatul Ștefan Eduard Ciocoiu și înlocuiește măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpatului din locul de deținere. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Adauga un comentariu