Local

Un individ acuzat de trafic cu heroină, condamnat la aproape 5 ani de închisoare

Publicat: 30 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un individ acuzat de trafic cu heroină condamnat la aproape 5 ani de închisoare

Un ieșean acuzat de trafic de droguri nu a reușit să îi impresioneze pe magistrați. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Robert Cristodorescu, zis „Cercel” împotriva deciziei luate de Tribunalul Județean. Sentința este definitivă.

Amintim că, la prima instanță, individul a fost condamnat la patru ani și zece luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată și deținere fără drept de droguri de mare risc. De asemenea, instanța a confiscat de la acesta mai multe grame de pulbere care conține heroină, precum și zece comprimate care conțin ca substanță activă methadona, dar și a sumei de 200 de lei, bani ce au fost utilizați pentru cumpărările autorizate efectuate de la individ.

În urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au trimis în judecată pe Robert Cristodorescu (de 34 de ani).
Procurorii ieșeni au afirmat că, la începutul lunii aprilie 2018, pe baza unor informații, au aflat faptul că Robert Cristodorescu s-ar ocupa cu traficarea substanțelor interzise. Anchetatorii au susținut că individul ar fi traficat drogurile în special în anturajul său. Acesta a fost și motivul pentru care oamenii legii au apelat la investigatori și colaboratori sub acoperire.

„Pe parcursul lunii aprilie 2018, investigatorul sub acoperire, cu ajutorul colaboratorului sub acoperire, a cumpărat heroină de la inculpat. Mai exact, cu suma de 100 de lei, colaboratorul a achiziționat o bustă”, au precizat reprezentanții DIICOT Iași.

Potrivit acestora, o „bustă” este o punguță din material plastic opac, de aproximativ doi centimetri. În punguță se găsea o cantitate de 0,05 grame de heroină amestecată cu cofeină.

Adauga un comentariu