Local

Un jandarm a fost lovit la tradiționala bătaie de la Ruginoasa. A fost transportat la Spitalul Pașcani. Iată momentul agresiunii – FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 31 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un jandarm a fost lovit la tradiționala bătaie de la Ruginoasa. A fost transportat la Spitalul Pașcani. Iată momentul agresiunii - FOTO VIDEO UPDATE
Jandarmul a fost transportat la Spitalul Pașcani pentru continuarea investigațiilor

Un jandarm a ajuns la spital, vineri, după ce a fost lovit la tradiționala bătaie de la Ruginoasa.

Jandarmul făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Rugionasa, satul Bugioaia Vale.

Potrivit Jandarmeriei, a fost lovit cu pumnul în față de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradițională din localitate.

UPDATE: „În această dimineață, în jurul orei 08.40, un jandarm care făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Ruginoasa, satul Bugioaia Vale, a fost lovit cu pumnul în zona feței de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradițională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forțele de ordine și condus la sediul Secției de Poliție Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor.
Subofițerul agresat a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la fața locului și, ulterior, a fost transportat la Spitalul Pașcani pentru continuarea investigațiilor medicale de specialitate.

În afară de acest incident, până la această oră, nu au existat alte evenimente care să reclame intervenția forțelor de ordine prezente la fața locului.
Susținem păstrarea obiceiurilor tradiționale, dar nu vom permite manifestări care să pună în pericol siguranța participanților. Facem apel la toți cei care aleg să participe la acest eveniment tradițional să respecte recomandările forțelor de ordine”, au transmis reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Momentul agresiunii a fost surprins de unul dintre localnicii prezenți la bătaia de la Ruginoasa.

Agresorul a încercat să fugă după ce a lovit un jandarm

După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat și dus la poliție.

Jandarmul a fost transportat la Spitalul Pașcani pentru continuarea investigațiilor.

„În afară de acest incident, până la această oră, nu au existat alte evenimente care să reclame intervenția forțelor de ordine prezente la fața locului. Susținem păstrarea obiceiurilor tradiționale, dar nu vom permite manifestări care să pună în pericol siguranța participanților. Facem apel la toți cei care aleg să participe la acest eveniment tradițional să respecte recomandările forțelor de ordine”, transmite jandarmeria.

Jandarmii din Bacău, nelipsiți din județul Iași la final de an

Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău a trimis forțe la Ruginoasa.

„Pe 31 decembrie 2021, Gruparea de Jandarmi Mobilă «Alexandru cel Bun» va asigura măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările tradiționale de Anul Nou, desfășurate în localitatea Ruginoasa, din județul Iași. Pe 28 decembrie 2021, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a organizat o întâlnire la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului județului Iași, inspectoratelor de Poliție, de Jandarmi și pentru Situații de Urgență județene Iași, Primăriei comunei Ruginoasa, precum și reprezentanții cetelor de mascați. Au fost reamintite prevederile legale privind portul și interzicerea folosirii obiectelor contondente de către participanții la manifestările publice, precum și riscurile la care se supun, atât cele cu incidență penală, cât și cele privind integritatea fizică, iar în ceea ce privește întâlnirile tradiționale dintre «deleni» și «văleni» pentru a se confrunta, având în vedere antecedentele violente, au fost interzise.

Reprezentanții cetelor de mascați au fost asigurați despre faptul că nu se dorește interzicerea tradițiilor și obiceiurilor specifice zonei, prezența forțelor de ordine în comuna Ruginoasa pentru această manifestare având caracter preventiv, în vederea protejării integrității fizice a tuturor persoanelor prezente în spațiul public, dar nu vor fi tolerate activitățile care constituie încălcări ale legislației în vigoare”, au afirmat ieri reprezentanții brigăzii băcăuane.

Adauga un comentariu