Actualitate

Un jurnalist l-a salvat pe Viktor Orban. Barca premierului Ungariei risca să se scufunde

Publicat: 08 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un jurnalist l-a salvat pe Viktor Orban. Barca premierului Ungariei risca să se scufunde
Un jurnalist l-a salvat pe Viktor Orban

Un jurnalist a făcut un gest eroic astăzi. Se pare că premierul ungar Viktor Orban se afla în vacanţă pe litoralul croat și a fost la un pas să se scufunde acolo cu o barcă gonflabilă.

Potrivit unor relatări apărute luni în mass-media și preluate de agenţia DPA, incidentul a avut loc în weekend într-un golf al insulei Vis de pe coasta Dalmaţiei.

Barca în care se afla Viktor Orban pierdea aer şi risca să se scufunde

Jurnalistul care a intervenit a spus că barca în care se aflau Viktor Orban, soţia acestuia şi bodyguardul lui pierdea aer şi risca să se scufunde.

„Barca sa gonflabilă s-a rupt, aşadar i-am adus la ţărm pe el, pe soţia sa şi pe bodyguardul său”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru cotidianul Slobodna Dalmacija.

Vrkic a făcut şi o poză care-l arată în barca sa împreună cu Viktor Orban. În pofida celor întâmplate, premierul ungar şi-a menţinut buna dispoziţie şi a mers apoi să ia cina la un restaurant pescăresc, mai spune jurnalistul croat.

Premierul Viktor Orban îşi petrece de obicei vacanţa de vară pe litoralul Croaţiei.

Viktor Orban și declarațiile rasiste

El a provocat un adevărat scandal cu discursul rasist și anti-UE susținut la Tușnad, în România, la sfârșitul lunii iulie. În afirmațiile sale, premierul Ungariei a idealizat „rasa maghiară”.

„Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care să se amestece cu „non-europeni”, a spus Orban atunci, care continuă: „Problema cea mai spinoasă continuă să fie problema demografică. Sunt mai multe înmormântări decât naşteri. (…) A doua provocare este fenomenul migraţionist, care a împărţit Europa în două. Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa. Pur şi simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt nişte conglomerate de popoare”, a spus premierul ungar.

 

Adauga un comentariu