National

Un lanț de retail din Germania a refuzat să vândă produsele Coca-Cola din cauza creșterii prețurilor băuturilor

Publicat: 05 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un lanț de retail din Germania a refuzat să vândă produsele Coca-Cola din cauza creșterii prețurilor băuturilor
Un lanț de retail din Germania a refuzat să vândă produsele Coca-Cola

Lanțul german de supermarketuri Edeka a refuzat să pună în vânzare produsele Coca-Cola după ce producătorul a anunțat o creștere a prețului băuturilor de la 1 septembrie, relatează Bild.

Potrivit cotidianul german, compania de retail a aflat încă din luna iulie despre planurile The Coca-Cola Company de a crește costul tuturor produselor sale, dar nu a fost de acord cu această evoluție a situației și a avertizat că produsele Coca-Cola ar putea fi scoase de pe rafturile magazinele sale.

”Mâncarea nu ar trebui să devină un produs de lux”, a declarat Markus Moz, CEO-ul Edeka, citat de Bild.

Asociația comercială din Berlin – Brandenburg a remarcat că o astfel de creștere a prețurilor de către producători și furnizori nu este un caz izolat.

”Mulți producători au crescut recent prețurile sub pretextul inflației în scopul profitului”, a declarat reprezentantul organizației Nils Busch-Petersen.

Concurentul Edeka, lanțul Rewe, a mai declarat că nu intenționează să suporte creșteri de preț pentru niciunul din produsele vândute și este gata chiar să ia în calcul eventualele pierderi.

Anterior, Oficiul Federal de Statistică al Germaniei a raportat că în august prețurile de consum din Germania au crescut cu 7,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În iulie, inflația în Germania a ajuns la 7,5%, în iunie – 7,6%. În luna mai, acesta s-a ridicat la un record de 7,9%, depășind cifra maximă pentru a treia oară consecutiv.

Ultima dată când inflația a fost atât de mare a fost în iarna 1973-1974, când prețurile petrolului au crescut ca urmare a crizei petrolului.

Adauga un comentariu