Titlurile zilei

Un legionar din Iași, trimis să-l execute pe șeful unui stat exotic, a murit în timpul misiunii. Mister total legat de trupul său. A fost ucis sau are doar identitatea schimbată? (Exclusiv)

Publicat: 13 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un legionar din Iași trimis să-l execute pe șeful unui stat exotic a murit în timpul misiunii. Mister total legat de trupul său. A fost ucis sau are doar identitatea schimbată Exclusiv
Un bărbat l-a chemat în judecată pe propriul frate, luptător în cadrul Legiunii Străine, singurul ieșean care a participat la o lovitură de stat

Un bărbat originar din Iași, care a activat în cadrul Legiunii Străine, a fost dat în judecată de propriul frate. Iulian Mihăilescu l-a chemat în fața instanței pe Ștefan Mihăilescu. Reclamantul le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să îl declare mort pe cel care a participat la o lovitură de stat, pentru a-l înlătura de la putere pe președintele Republicii Federale Islamice a Comorelor

Singurul ieșean care ar fi fost implicat într-o lovitură de stat, dat în judecată! Cel care l-a chemat în fața instanței pe mercenarul din cadrul Legiunii Străine este chiar fratele său. Cerere ciudată, formulată pe numele bărbatului implicat în tentativa de înlăturare a președintelui Republicii Federale Islamice a Comorelor!
Astfel, recent, Iulian Mihăilescu l-a dat în judecată pe fratele său, Ștefan Mihăilescu. Reclamantul le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să declare decesul fratelui său. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, judecătorii ieșeni vor analiza documentele depuse la dosar și vor asculta ce are de spus fratele mercenarului din cadrul Legiunii Străine, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Mărturia sfâșietoare a fratelui, rămas în Iași

În cererea adresată judecătorilor ieșeni, fratele lui Ștefan Mihăilescu a povestit ce s-a întâmplat.

„Ștefan Mihăilescu este fratele meu. După Revoluție, la începutul anilor ’90, fratele meu s-a înrolat în Legiunea Străină – Compania a III-a Regimentul Străin al Parașutiștilor. În 1998, el a absolvit. După absolvire, fratele meu a rămas în Franța, și-a deschis o afacere și a început o relație cu o femeie, Pascale, cu ale cărei două fetițe dintr-o relație anterioară au format o familie. Noi primeam constant scrisori și poze de la el. În decembrie 2001, a avut loc o operațiune militară mercenară, la care s-a alăturat fratele meu. Mercenarii au debarcat în Insulele Comore, pentru o lovitură de stat, în vederea răsturnării Guvernului. În urma unui conflict armat, patru mercenari au murit”, a precizat Iulian Mihăilescu, ieșeanul de 60 de ani.

Acesta a adăugat că părinții săi au fost anunțați de polițiști despre incident.

„Părinții mei au refuzat să creadă, până la moartea lor, că fratele meu a decedat. Din acest motiv nici nu au făcut vreun demers pentru a confirma oficial decesul ori pentru a afla ce s-a întâmplat cu trupul năînsuflețit al fratelui meu”, a subliniat ieșeanul.

Acesta a adăugat la dosar și o copie după un articol publicat de cotidianul „BZI” după producerea incidentului din Comore.

Ieșeanul Ștefan Mihăilescu ar fi fost implicat într-o lovitură de stat în Comore

În urmă cu aproximativ două decenii, presa internațională relata faptul că unul dintre cei patru mercenari români care au participat și au fost uciși în cadrul loviturii de stat din Republica Federală Islamică a Comorelor, pe 19 decembrie 2001, este din Iași, conform unor surse din cadrul Ministerului de Interne. Potrivit surselor respective, a fost vorba despre Ștefan Mihăilescu (alias „Demon”), care s-a născut în 1970, fiind timp de câțiva ani înrolat în Legiunea Străină. La acea dată, autoritățile naționale nu dispuneau de nicio evidență a cetățenilor români care făceau parte din Legiunea Străină.

În 1975, trei insule din arhipelagul Mayotte, din nordul Madagascarului, și-au declarat independența față de Franța în 1975 și au format Republica Federală Islamică a Comorelor, numai insula Moheli rămânând sub administrație franceză. Cu două zile înaintea loviturii de stat din Comore, un comando format din 13 persoane a debarcat pe insula Moheli, de unde s-au deplasat la Moroni, Capitala Insulelor Comore. Acolo, mercenarii s-au prezentat drept membri ai forțelor speciale americane, aflați în căutarea teroriștilor din Al-Qaida, având legitimații false de agenți CIA și încercând să îl înlăture pe președintele de atunci, Azali Assoumani.

O acțiune secretă, cu mercenari, agenți CIA și trupe speciale

La acea vreme, premierul Madi Bolero Hamada a afirmat că cei mai mulți dintre mercenarii uciși sau arestați în urma tentativei de lovitură de stat erau francezi.

„Acțiunea lor a fost comandată de cetățeni din Republica Federală Islamică a Comorelor, foști miniștri și oficiali militari, dintre care unul a fost arestat”, a subliniat premierul de la acea dată.

La audieri, doi dintre mercenari au recunoscut că ministrul de Interne le-ar fi cerut să îl înlăture pe președintele Azali Assoumani. Ieșeanul Ștefan Mihăilescu a făcut parte din corpul de elită al Legiunii Străine – Detașamentul de Parașutiști. Din informațiile de la acea dată, ieșeanul Ștefan Mihăilescu ar fi murit la vârsta de 32 de ani. El ar fi fost ucis în timpul unei ambuscade, în anul 2001. Ulterior, familia ieșeanului a deplâns decesul său. Înainte de a muri, acesta a participat timp de cinci ani la misiuni la fel de periculoase în Africa, America de Sud, dar și în fosta Iugoslavie sau Oceanul Pacific, spuneau rudele ieșeanului la acea dată. Potrivit acestora, Ștefan Mihăilescu făcea antrenamente în mlaștini, în condiții extrem de grele, având o condiție fizică excelentă.

Adauga un comentariu