Actualitate

Un lider PNL acuză serviciile că s-ar implica în alegerile interne ale liberalilor: Apar dosare scoase de la naftalină

Publicat: 02 aug. 2021
Virgil Guran vorbește la microfon
Virgil Guran susține faptul că serviciile secrete se implică în alegerile interne din PNL

Liderul senatorilor liberali, Virgil Guran susţine faptul că în alegerile interne din PNL s-ar implica serviciile secrete. Puternic susţinător al lui Ludovic Orban, Guran menţionează faptul că şi în trecut au existat astfel de implicări.

Declaraţiile vin în contextul în care, la nivel naţional există o tensiune uriaşă cauzată de cele două tabere din interiorul PNL.

Apar dosare scoase de la naftalină, susţine Virgil Guran

Într-un interviu acordat unui jurnalist şi citat de cei de la stiripesurse.ro, Virgil Guran menţionează faptul că au început să apară noi dosare scoase de la naftalină. Vizaţi de aceste anchete ar fi, conform declaraţiilor făcute de senator, anumiţi preşedinţi de organizaţii:

„Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și… hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, afirmă Virgil Guran.

Ludovic Orban ar fi vizat de DNA și de serviciile din România

Virgil Guran a dat de înţeles faptul că Ludovic Orban ar fi vizat de servicii dar şi de DNA. Totuşi, acest lucru trebuie probat. Acesta mai susţine că există anumite reacţii şi că în interiorul partidului se vorbeşte de tot felul de ameninţări:

V.G.: Este posibil la un moment dat și acest lucru, dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că mai mult, Ludovic a atras atenția că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaștem că în România s-a mai întâmplat în trecut și că nu este bine în momentul de față să se întâmple. Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiți președinți de județe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuții și nu ceva concret.

Ar fi păcat pentru democrația României. După cum vedeți și în presă și în partid, în mod deosebit. Deci sincer, există discuții între noi, între președinți, că s-ar forța nota, că… vin tot felul… dar eu sper să fie pure speculații, tot felul de amenințări, că s-ar putea să se inventeze la un moment dat anumite probleme pentru președinții de organizații, dar eu cred cu tărie că sunt pure speculații. explică Virgil Guran

DNA și serviciile s-au mai implicat în alegerile interne din PNL

Conform lui Virgil Guran, în trecut, atât DNA cât și serviciile s-au mai implicat în alegerile interne din PNL. Acesta susţine faptul că, de fiecare dată când un om are o personalitate şi încearcă să facă ceva, i se găseşte ceva denigrant:

Da, într-adevăr. Eu spun și am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări și s-a dovedit, ce să mai… că ați văzut cazuri de notorietate în privința DNA-ului și a serviciilor, cu anumiți conducători de acolo, care au fost și destituiți la un moment dat și acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o țară normală nu se întâmplă așa ceva și de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democrație. La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găsește imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedește peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunță, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă. a menţionat Virgil Guran.

Premierul Florin Cîțu dă asigurări că Guvernarea României nu este afectată de luptele interne din PNL

Prezent la alegerile interne din Constanța, premierul Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea ca luptele interne din PNL să afecteze Guvernarea României. Șeful Executivului a dat asigurări că acest lucru este doar la nivel mediatic şi că în realitate nu se întâmplă:

“Această campanie electorală a noastră, această campanie internă nu afectează guvernarea României. Fiecare dintre dumneavoastră, primari, consilieri, unde lucrați în administrația publică, chiar și sectorul privat, ne vom face treaba mai departe în această perioadă pentru a-i asigura că guvernarea merge mai departe. Nu lăsăm guvernarea de o parte.

Pe de cealaltă parte, remanierea lui Alexandru Nazare a fost una insoțită de scandal. Ludovic Orban a anunțat faptul că nu i s-a cerut un punct de vedere și că premierul a acționat din motive pur subiective și politice, Nazare nefiind un susținător al lui Florin Cîțu.

Comentarii
  • Asta-i noul Secu. Moare daca nu face codoslac politic. Reprezentantul Friedrich-Ebert-Stiftung a aratat cu date concrete ca in perioada Kovesi SRI a cerut de 16 ori mai multe mandate de interceptare decat FBI. Prin coincidenta, SUA este exact de 16 ori mai mare decat Romania (320 mil. loc. fat ade 20 mil. loc).

  • „Liderul” asta e una din cele.mai parsive flasnete de partid. Cu, sau fără dosare au cu toții o cantitate mare de gunoaie toxice strins.unite în „coalitie” și în jurul lui Klaus cel Isteț..

  • Se pare ca oamenii importanti pentru tara,dar incomozi pentru altii, sunt mereu dati deoparte cu diverse dosare fabricate,gen Kovesi-Onea-Portocala,indiferent de partid.Cine dicteaza aceste dosare conduce de fapt tara.

Adauga un comentariu