National

Un medic de familie din Vaslui a murit, la scurt timp după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Publicat: 11 nov. 2020
medic de familie scrie o rețetă

Un medic de familie din comuna Vinderei, județul Vaslui, a murit la doar trei zile după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Medicul Mihai Buescu era cunoscut şi cu alte boli.

Medicul anunțase că îşi suspendă activitatea la cabinet timp de 14 zile, având în vedere că a fost depistat pozitiv şi că va trebui să stea în izolare.

„Vă înştiinţez că, în perioada următoare , activitatea cabinetului medical va fi suspendată timp de 14 zile.Cauza suspendării este contactul cu virusul SARS-CoV-2 ( COVID-19) , astfel atât eu (POZITIV) cât şi personalul medical (CONTACȚI) va trebui să stăm în izolare .

Fac apel către fiecare pacient al cabinetului , ca în cazul în care are o urgenţă să apeleze la serviciul de ambulanţă 112. Totodată vă rog să fiţi înţelegători şi să aveţi răbdare deoarece această perioadă va trece şi lucrurile vor reveni la normal.”, a scris medicul sâmbătă, 7 noiembrie.

Medic de familie din Botoșani, găsit decedat în cabinetul său

Luni, 9 noiembrie, în județul Botoșani, a mai murit un medic de familie, în vârstă de 46 de ani. A fost confirmat pozitiv la testul COVID-19.

Doctorul a fost găsit inconștient în cabinetul său, a fost testat, iar rezultatul a confirmat că era infectat.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, medicii care i-au acordat primul ajutor au prelevat probe pentru testarea acestuia.

Doctorița de familie ar fi fost găsită în stare de inconştienţă în cabinetul său, iar cadrele medicale au încercat să o resusciteze și i-au prelevat probe pentru testul SARS-CoV-2. Femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul.

„Răspunsul testului PCR a venit marţi seară târziu, după ce a fost recoltat în timpul resuscitării. Testul SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv”, a afirmat Adăscăliţei.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat, miercuri, o anchetă pentru a stabili persoanele cu care medicul de familie ar fi intrat în contact până la momentul decesului. În plus, urmează să se stabilească cu precizie cauza care a dus la decesul doctoriței.

Adauga un comentariu