Actualitate

Un medic din Grecia a dezvăluit cum a fost arestat Sorin Oprescu

Publicat: 19 mai 2022
a fost arestat Sorin Oprescu
Sorin Oprescu a fost arestat în Atena şi subiectul a făcut multă vâlvă atât în presa din România cât și în cea din Grecia

Sorin Oprescu a fost arestat în Grecia şi va rămâne acolo pentru următoarele 40 de zile, până la finalizarea procedurilor de extrădare. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare fiind acuzat de corupție.

Acesta a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

a fost arestat Sorin Oprescu
Sorin Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat

Medic grec, dezvăluirea despre cum a fost arestat Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a fost arestat în Atena şi subiectul a făcut multă vâlvă atât în presa din România cât și în cea din Grecia. Un medic grec a dezvăluit cum s-au desfăşurat lucrurile.

„Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba.”, a declarat dr. Nikos Razis Koudounis.

Familia și apropiații medicului îl știau pe acesta în Salonic, unde ar avea o proprietate. Fostul edil a fost prins în Glyfada însă, într-o zonă de lux a Atenei.

„Este o regiune foarte bogată a Greciei, unde trăiesc foarte mulți oameni de afaceri, cântăreți, fotbaliști stau acolo permanent sau cu chirie. A fost preluat și, bineînțeles, condus acolo, dar nu voia să stea definitiv acolo, voia să meargă prin insulele Greciei, în altă parte. Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a mai precizat medicul Nikos Razis Koudounis.

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată în anul 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

„Condamnă pe inculpatul Oprescu Sorin-Mircea (…) pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în variantă agravată. (…) Aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, și anume pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani și 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare”, conform minutei instanței de judecată.

a fost arestat Sorin Oprescu
Deși inițial se bănuia că Sorin Oprescu s-ar afla în Austria, unde locuieşte fiul său, acesta a fost găsit și arestat în Grecia

Sorin Oprescu a părăsit România în urmă cu două săptămâni

Amintim că Sorin Oprescu a părăsit România în urmă cu două săptămâni, cu mașina. Fostul edil ar fi ieșit din țară pe la Vama Giurgiu, au spus surse judiciare. De asemenea, sursele au mai precizat că în urmă cu două săptămâni nu exista nici un motiv legal pentru ca Sacesta să fie oprit din drumul său.

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire generală de către Poliția Română, după ce agenţii nu l-au putut găsi la adresa de domiciliu pentru a-l duce la închisoare. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

Polițiștii l-au căutat vineri, 13 mai, pe fostul primar general al Capitalei la adresa din domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii, dar Sorin Oprescu nu a fost găsit.

Deși inițial se bănuia că Sorin Oprescu s-ar afla în Austria, unde locuieşte fiul său, acesta a fost găsit și arestat în Grecia.
Adauga un comentariu