Local

Un medic din Iași, mărturisiri cutremurătoare în plină pandemie: ,,Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută”

Publicat: 03 oct. 2021
Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și managerul, dr. Florin Roșu
Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a făcut declarații cutremurătoare referitoare la situația bolnavilor de COVID din județ

Echipele medicale se luptă din greu să salveze viețile pacienților confirmați cu COVID și care se află în stare gravă, însă locurile la ATI sunt deja ocupate la capacitate maximă.

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a făcut declarații cutremurătoare referitoare la situația bolnavilor de COVID din județ. Bărbatul a mărturisit că lupta cu virusul este ca și pierdută, dată fiind situația critică din spitale.

Ambulanțele cu bolnavii infectați așteaptă ore întregi la poarta spitalului

Situația bolnavilor de COVID din România a început să devină critică, iar cadrele medicale sunt destul de sceptice în privința găsirii unor măsuri cât mai rapide pentru a reuși să salveze viețile tuturor pacienților.

Așa se întâmplă și în județul Iași, acolo unde paturile la ATI sunt ocupate la capacitate maximă și ambulanțele cu pacienți infectați așteaptă la poarta spitalului, în speranța eliberării vreunui loc.

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a declarat pierdută lupta cu virusul nimicitor, după ce unitățile medicale au epuizat toate resursele financiare și au pus la dispoziție maximul de resurse umane, pentru a se ocupa de bolnavii de COVID:

„Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută. Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximul resurselor umane şi financiare, mai puţin Spitalul Militar, care, în nici unul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut simţită prezenţa.”, a declarat Florin Roșu.

Cât despre motivul care a dus la o situația alarmantă din spitale, medicul spune că totul se întâmplă din cauza ratei mici de vaccinare din România și din cauza dezinformării oamenilor în privința acestui subiect:

„Putem să operaţionalizăm oricât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-Covid în secții Covid. Rata scăzută a vaccinării împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu.”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

 

Comentarii
 • Ori că îi băgați în spital ori că nu, la final tot morți îi scoateți. De tratat…in Romania nici nu se mai pune problema.
  Eroii români se înconjoară de morți, nu de pacienți tratați/salvați de un Coronavirus….
  Scurtati drumul spre cimitir
  Nu mai aglomerați curtea, spitalul doar pentru cadre frumoase la TV și interviuri.
  La cât mai multe valuri eroii mei!
  Nu lăsați întreprinderea de pompe funebre ATI să moară!

 • De ce oare medicii nu pun presiune pe autorități sa se dea drumul la tratamente,căci știm ca exista,pentru ca în felul acesta sa nu se mai ajungă la spital ,sa le sufoce?
  Vaccinul și numai vaccinul.Oare se dorește sfârșitul pandemiei cu adevărat.?E o întrebare logica pe care trebuie sa ne o punem.

Adauga un comentariu