National

Un medic în vârstă de 33 de ani s-a sinucis aruncându-se de la etajul hotelului în care era cazat

Publicat: 21 oct. 2021
medic ține în mână un aparat medical
Un medic din Cluj în vârstă de 33 de ani s-a sinucis

Zi neagră pentru lumea medicală după ce un medic domiciliat în Arad s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul hotelului în care era cazat. În vârstă de 33 de ani, medicul se afla în Cluj-Napoca, cazat la Hotelul Italia din municipiu.

Bărbatul era şi cadru didactic la UMF Cluj şi nu se cunosc cu excatitate cauzele care l-au împins la acest gest. În schimb, poliţiştii au anunţat că iau în calcul toate variantele, inclusiv o crimă.

Un medic în vârstă de 33 de ani s-a sinucis aruncându-se de la etajul 4 al hotelului în care se afla cazat

Conform datelor din presa locală, medicul se afla cazat la etajul 4 al Grand Hotel Italia şi s-ar fi aruncat, căzătura ducând la decesul acestuia. Bărbatul avea 33 de ani şi era şi cadru didactic la UMF Cluj. Poliţiştii au demarat o anchetă pentu a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc teribilul incident. Oamenii legii vor lua în calcul toate posibilităţile, inclusiv o posibilă crimă:

‘Poliţia a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112, la data de 20 octombrie, în jurul orei 08.00, cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unei locaţii de cazare în regim hotelier, din municipiul Cluj-Napoca. La faţa locului a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Arad, echipajele medicale prezente la faţa locului constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne compatibile cu viaţa. Trupul neînsufleţit al persoanei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în vederea efectuării necropsiei”, arată sursa citată, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru documentarea infracţiunii de ucidere din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea în fapt şi în drept a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul

 

Nu este primul medic care se sinucide în 2021. Un medic din Timișoara a recurs la același gest

În 2021 s-au mai produs, din nefericire, evenimente asemănătoare. Vorbim despre sinuciderea unui medic din Timișoara care avea 28 de ani și care suferea din dragoste.

Medicul s-ar fi plâns în nenumărate rânduri colegilor săi că ar fi foarte obosit în ultima perioadă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de prim ajutor, însă din nefericire cadrele medicale au putut constata doar decesul.

„La data de 4 aprilie a.c.,în jurul orei 22:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie și-a găsit băiatul de 27 de ani decedat în casă. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în care se efectuează verificări pentru stabilirea cauzei decesului”, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

O altă problemă cu care se confruntă sistemul medical este epuizarea. Medicii au participat la un studiu iar acesta a fost cu adevărat devastator. Peste jumătate din cei care au răspuns întrebărilor din studiu au declarat că suferă de o oboseală și epuizare generală.

Conform studiului, aproximativ 56% din totalul de peste 250 de oameni care au participat la chestionar au afirmat că au o stare de epuizare fizică şi psihică, stare cauzată de luptă cu COVID-19 timp de un an.

Adauga un comentariu