Actualitate

Un medic infecționist explică recordul de cazuri COVID-19 de astăzi: „Nu este legat de redeschiderea școlilor“

Publicat: 16 sept. 2020
sr. Ioan Ștefan la birou
Doctorul Ioan Ștefan pune recordul de cazuri COVID-19 de astăzi pe seama concediilor și nu pe redeschiderea școlilor

Medicul infecționist Ioan Ștefan, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Central București explică recordul de cazuri COVID-19 de astăzi.

Peste 1.700 de infectări cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, ceea ce reprezintă un nou record negativ al evoluției pandemiei. Cifra reprezintă un nou record negativ al evoluției pandemiei.

Ioan Ștefan susține că această creștere a îmbolnăvirilor nu este însă legată de redeschiderea școlilor, ci de perioada concediilor.

„Nu aș relaționa creșterea numărului cazurilor cu redeschiderea școlilor, ci cu perioada de concedii care s-a încheiat. Ne menținem într-un platou. Ne preocupă riscurile suplimentare pe care le implică începerea școlilor. Școala începe pentru noi toți în societate, toți dăm un examen, întreaga comunitate și trebuie să le predăm copiilor lecții despre purtarea măștilor, distanțarea fizică. Trebuie să facem asta cu răbdare, cu tact, cu înțelepciune. Se poate constata că a fost infinit mai ușor să închizi școlile decât să le redeschizi”, a declarat Ioan Ștefan.

Un medic infecționist explică recordul de cazuri COVID-19 de astăzi: „Un vaccin împotriva COVID-19 nu va asigura o imunitate completă printr-o singură administrare“

Medicul a precizat că un viitor vaccin anticoronavirus ar putea fi administrat în mai multe rapeluri.

„Mă aștept ca nici acest vaccin să nu asigure o imunitate completă printr-o singură administrare, așa cum nici trecerea prin boală nu generează anticorpi în procent însemnat.

Oricum ne vor da răgazul să putem gestiona mai bine pacienții internați cu forme severe. OMS estimează că în perioada octombrie – noiembrie ar putea fi al doilea vârf al epidemiei, dar eu cred că dacă reușim să nu aglomerăm secțiile de terapie intensivă vom putea face față.

Dacă purtăm mască și respectăm și celelalte norme de prevenire a infecției, dacă se va începe și vaccinarea antigripală, vom avea cumva un control al fenomenului”, a spus Ioan Ștefan.

Record de infectări astăzi!

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.09.2020 (10:00) – 16.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Comentarii
Adauga un comentariu