Economic Local

Un mic patron din Iași a vrut să își extindă maxaginzul-mixt de la parterul blocului, dar a fost oprit de vecini

Publicat: 02 mai 2020

Un mic patron de magazin mixt aflat la parterul unui bloc din Iași a găsit o bună oportunitate tocmai în această perioadă de pandemie COVID să își extindă spațiul de vânzare. Asta nu a picat deloc bine vecinilor de bloc care au fost extrem de deranjați de gesturile patronului de magazin de la parter și au sesizat autoritățile, care au intervenit imediat.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism au sancționat contravențional conform Legii 50 din 1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe G.E., întrucât executa lucrări de extindere a unui spațiu comercial fără a deține autorizație în acest sens”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Amendat cu 2.500 lei pentru că a lăsat nisip pe domeniul public

Unii ieșeni pur și simplu nu înțeleg faptul că depozitarea necontrolată și incinerarea deșeurilor este total nepermisă pe raza municipiului Iași. Numeroase situații sunt întâlnite și în cazul celor care depozitează diverse materiale de construcții pe domeniul public.

„Angajații din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat contravențional conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, cu amendă în valoare de 2.500 lei, pe RM., întrucât a depozitat nisip pe domeniu public, fără a deține autorizație în acest sens”, au mai declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu